Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΜΚΟ "γιατροί χωρίς σύνορα", και "πίνετε coca cola" ...

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά (@mdenaxa) :
η Coca Cola χρηματοδοτεί επαγγελματίες από τον κλάδο της υγείας και ερευνητές ώστε να αγνοήσουν τους κινδύνους για την υγεία από τα προιόντα της. Στη Γαλλία έχει ξοδέψει 8 εκατομμύρια ευρώ από το 2010 για το σκοπό αυτό
Η Μ. Δεναξά στηρίζει την πληροφόρησή της αυτή στην μεγάλης κυκλοφορίας Γαλλική εφημερίδα Le Monde (βλ Enquête sur la science sous influence des millions de Coca-Cola)

Διαβάζοντας το ανωτέρω, δε μπόρεσα να μη θυμηθώ άνθρωπο που συνεργάζεται (απασχολείται) με την διεθνή ΜΚΟ "Γιατροί χωρίς σύνορα" στην Ελλάδα ο οποίος σε κάποια αποστροφή του λόγου προς εμέ όταν τον ρώτησα :
"από που αντλείτε κονδύλια και λειτουργείτε" ; (σ.σ. ως ελεήμονες πενήτων), μου απάντησε χαμηλοφώνως "υπάρχουν επιχειρηματίες που τσοντάρουν. Μεταξύ αυτών, και ίσως με προεξάρχοντα ρόλο, η Ελληνική 3E (Coca Cola) του Δαυίδ".

Όταν μιλάμε για 3E Coca cola, κάποιοι ξεχνούν πως -μεταξύ των άλλων- η εταιρεία coca cola - 3E
  • έκλεισε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της από την Ελλάδα 
  • πήγε και παράγει στην Βουλγαρία
  • φορολογείται στην Ελβετία  
  • ο Mr Coca Cola άφησε κάτι ... ψιλοχρέη 130 εκατομμυρίων euro στις τράπεζες (βλέπε Γιώργος Δαυίδ: χρωστάει 130 εκατ. € στις τράπεζες και τον έκαναν πρόεδρο της Εurobank ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ !!!) και 
  • πως πουλάει φούμαρα για "επενδύσεις" αναφερόμενη σε απόκτηση data servers στις εγκαταστάσεις της cosmote. Και άλλα πολλά (βλέπε εδώ).

Φαίνεται πως ο φίλος από τους "γιατρούς χωρίς σύνορα" ξεχνά πως με την ελεημοσύνη, ποτέ και πουθενά δε σήκωσε κεφάλι ένας χειμαζόμενος Λαός.  
Ειδικά αυτοί οι Λαοί που ποδοπατιούνται από την Χουντική και Κατοχική ... δημοκρατία, της Ναζιστικής Ευρωπαϊκής ένωσης ...



 
Χρήστο λέω κάτι λάθος ; 
Πάντως και γαμώ την ... αριστερίλα σας και τις ΣΥΡΙΖΑικές συμπαραστάσεις σου σε ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος) και τις φωτογραφίες ως skipper σε ιστιοφόρα, όχι άλλο κάρβουνο. Ως εδώ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου