Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ένας βαρύτατα υπόδικος κι ένας καταδικασμένος, υποψήφιοι ; Η γύμνια του πολυετούς καθεστώτος

εν είχα τι να ψηφίσω, δεν ήθελα κανέναν τους". Αυτό ακούστηκε από πολλά χείλη στις προχθεσινές εκλογές.

"Τα ψηφοδέλτια ήταν σε γενικές γραμμές μεταξύ των καθεστωτικών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, πλέον εκείνων που ήταν ... διεσπαρμένοι από αυτά τα αποσαθρωμένα κόμματα, και εμφανίζονται ως <<σωτήρες>> ενώ έχουν ψηφίσει Μνημόνια ή είναι ψυχοπαίδια αυτών που τα ψήφισαν" ήταν οι απαντήσεις.

Το σκέφτηκα λίγο και συνειδητοποίησα ότι στην περιοχή του πατρικού μου, στην Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, τα 4 ψηφοδέλτια που πήραν αθροιστικά 85% ήταν τα :

Ο Γιάννης Βούρος υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις τωρινές εκλογές

έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), της ΝΔ και του Μελισσανίδη ... 

Ο Άρης Βασιλόπουλος είναι ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος που ... έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ για ένα φεγγάρι, αλλά ξαναγύρισε μη έχοντας που αλλού να πάει (και θα φύγει οριστικά πλέον).

Στις θέσεις 3 και 4 όμως ήταν το κάτι άλλο αφού, 
  • στην 3η εμφανίζεται ο υπόδικος Παντελής Γρετζελιάς, στέλεχος του βαθέως ΠΑΣΟΚ και που ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ληστρικής ΑΕΠΙ (έχεις αναφερθεί κι εσύ εδώ) και την επίδικη περίοδο έπαιρνε 194.544 € / έτος (βλέπε εδώ) από την ΑΕΠΙ ... και 
  • στην 4η θέση φιγουράρει ο Χάρης Τομπούλογλου, στέλεχος της ΝΔ και τέως διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" που, το 2014 πιάστηκε (και με βιντεοσκόπηση) στα πράσα να παίρνει "φακελάκι" 25.000 € από διαφημιστική εταιρεία, την ώρα που εκτελούσε τα διοικητικά του καθήκοντα. Σημειωτέον ότι γι αυτό έχει ήδη επιβαρυνθεί πρωτοβάθμια με 8ετή κάθειρξη και τον 9/2019 θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο κακουργημάτων (βλέπε εδώ).
Αν εξαιρέσουμε το παράδοξο για τον μέσο Πολίτη της συμμετοχής αυτών των δύο (Γρετζελιά - Τομπούλογλου), μου έρχεται στο νου ακόμη μια σκέψη που περιγράφεται με το "σε ένα Δήμο 31.000 κατοίκων, που ψήφισαν 18.000, βρέθηκαν 5.500 συμπολίτες μου που τους ψήφισαν ;
Εκ των πραγμάτων, ναι ...

Μπάμπης


Σχόλιο Γ.Θ.Κ. 
Αδελφέ εγώ που ψηφίζω Πειραιά, τι να πω ; ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου