Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Τάσο, αλλιώς σε θυμόμουν κι αλλιώς σε βρίσκω. Τελικά, έφυγαν 25,8 δισ € από το σύστημα ;

Χθες
Υπηρετώντας στο κατάστημα της τρ. Πειραιώς στο Περιστέρι (στο πλάι του Δημαρχείου, σε κτίριο ιδιοκτησίας του νυν Δημάρχου Περιστερίου, Παχατουρίδη), είχα την τύχη να δουλέψω με παιδιά που είχαμε φύγει ομαδικά από την τράπεζα Εργασίας (όταν πέθανε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καψάσκης και όταν ανέλαβε ο αντικαταστάτης του, ο Μπίμπας, που την ξεπούλησε μέσα σε ένα βράδυ).

Επανερχόμενος στα της Πειραιώς, εργάστηκα λοιπόν με τους Γιάννη Κόντη, Θανάση
Λιάκουρα και Αναστάσιο (Τάσο) Τσαντή, ένα καλό χορηγητικό εργαζόμενο συνάδελφο μα και καλό άνθρωπο.

Με τον Τάσο καθόμασταν επί ώρες στο μαγαζί της Πειραιώς, όταν τελείωνε το 8ωρο μιας κι οι εργασίες της επόμενης μέρας ήθελαν ομάδα ατόμων και δεν αρκούσαν ο ένας χορηγητικός (ο Τάσος) και ο ένας αναλυτής Credit (η αφεντιά μου). 

Με τον Τάσο, Αναστάσιο κατά κόσμο, είχαμε κάνει διάφορες συζητήσεις μεταξύ των οποίων και εκείνες που αφορούσαν την ... διοικητική τακτική του Λιάκουρα, που κρατούσε με ελάχιστο προσωπικό στις χορηγήσεις, όρια και εκταμιεύσεις πολλών δεκάδων δισ. Δραχμών και με τον Τάσο σ' αυτό το θέμα, αλλά και σε άλλα πολλά, είχαμε ταυτόσημες απόψεις. 

Σήμερα
  • Ο Αναστάσιος Τσαντής, γενικός διευθυντής της τρ. Πειραιώς. Σχόλιο : ωραία (θα ήταν αν δεν μιλάγαμε για την υπηρεσία Recovery Banking Unit [δηλαδή τις καθυστερήσεις]).

  • Ο Αναστάσιος Τσαντής πρώτος τη τάξει στην AFS, δηλαδή στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων της τρ. Πειραιώς. Σχόλιο : ούτε ωραία (ούτε θα ήταν/είναι). 

  • Τάσο, η Afs και η Intrum τι σχέση έχουν ; Η Intrum, σε ποιον ανήκει ;
    Τελικά, η Πειραιώς, η Marubeni και ο Σάλλας, τι σχέση είχαν ;
    Η Marubeni με τον Παπαγεωργίου ;
    Η 01 είχε καμία σχέση με Λεκάκο, Σάλλα και Παπαγεωργίου ;
    Ο Σάλλας με τον Σημίτη ;
    Με τους απολυμένους, τι έγινε ;

  • Τάσο, εκείνα τα προχθεσινά 25,8 δισ. € που προκάλεσαν το έλα να δεις στο τραπεζικό σύστημα και έκαναν την ΤτΕ να βγάλει άλλη μια φορά το σκασμό (δεν είπε ούτε κιχ),  προκάλεσαν ή όχι Ταμειακή εκροή ;
Τάσο, αλλιώς τα λέγαμε, τα βλέπαμε και τα ξεψαχνίζαμε παλιά κι αλλιώς σήμερα τα έγγραφα του cash flow ; 

Ξέρεις. Αυτά με τις "δημιουργικές" λογιστικές, δεν τα πολυκαταλαβαίνω. Ούτε η Κοινωνία.



Αύριο
Κάπου ρε φίλε έχω μια φωτογραφία με εσένα Κόντη, εμένα και Λιάκουρα, στο μαγαζί της Πειραιώς στο Περιστέρι. Όταν την ξεσκονίσω από τις αράχνες, θα την αναρτήσω.

Τάσο, ξέρεις κάτι ;  Όταν μου πρότειναν τη θέση αναλυτή - Credit σε τέτοια ... εταιρεία, αρνήθηκα !


Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου