Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τρόποι για να μη σου κλέβουν τα χρήματα από τα ATM's. Προφύλαξη

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ληστείας τσάντας, διαπιστώνεται ότι οι κάτοχοι των τσαντών και των πορτοφολιών φύλαγαν μέσα στα πορτοφόλια τους ΚΑΙ τα passwords των καρτών τους, κάνοντας εύκολη τη ζωή των ληστών που πήγαιναν στα Atm's και σήκωναν ότι ποσά έβρισκαν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους. 

η παρούσα ανάρτηση γράφτηκε για να μην επαναληφθεί η ανωτέρω είδηση


Ας δούμε έναν πρακτικό τρόπο για να έχουμε τους κωδικούς μας στο πορτοφόλι μας, χωρίς
όμως ο κλέφτης που πιθανόν θα μας κλέψει, να μπορέσει να τους βρει.

Έστω πως διαθέτουμε μια κάρτα Visa, Master, American express κλπ, που για να την χρησιμοποιήσουμε σε ανάληψη - κατάθεση στο Atm έχει το password "5688".

Εμείς για να προστατευτούμε έχοντας α) την κάρτα στο πορτοφόλι μας ΚΑΙ β) το password μαζί, μπορούμε να κάνουμε το εξής :

Γράφουμε σε ένα χαρτάκι ή στο κινητό τηλέφωνό μας : τηλέφωνο Κώστα Νικολιδόπουλου 6980-456883 (όπου το password είναι στη μέση 6980-456883) κάνοντας το τρικ : τα 4 ψηφία πριν το τελευταίο του ... τηλεφώνου, να αντιστοιχεί στο password της κάρτας μας. 

Μπορούμε βεβαίως να το κάνουμε ακόμη πιο δύσκολο βάζοντας το password "σπαστά". Δηλαδή να είναι 2 ψηφία στο 4 & 5 ψηφίο του ... τηλεφώνου και τα άλλα 2 ψηφία στα τελευταία 2 του ... τηλεφώνου του φίλου μας Νικολιδόπουλου, έχοντας τη μορφή 6985-656588 (password 6985-656588).

Τα ίδια κάνουμε αν έχουμε και άλλες κάρτες, γράφοντας και άλλα ... τηλέφωνα όπου αποφασίζουμε εμείς που μέσα στο καταγεγραμμένο ... τηλέφωνο, θα βάλουμε τα ψηφία του κωδικούς μας (password).

Εννοείται πως αν μας κλέψουν, ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την αστυνομία και τις τράπεζες !


3v@n


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου