Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Οι τριγράμματες Υπηρεσίες και τα windows 10. Η ιδιωτικότητα που παραχωρήσαμε


Από τον Μάρτη του 2017, σε μια ακόμη τεράστια διαρροή "εργαλείων" και θεμάτων ασφαλείας που παρουσίασε στον κόσμο το wikileaks, έγινε γνωστό στην υφήλιο πως τα windows της Microsoft περιέχουν κώδικα που δίνει την δυνατότητα σε Υπηρεσίες (με τρία γράμματα) των ΗΠΑ, όπως το FBI, NSA, CIA klp, να παρακολουθεί στοχευμένους υπολογιστές, κινητά, tablets κλπ

Τον κώδικα αυτό τον είχαν γράψει Υπηρεσίες των ΗΠΑ και τον δώρισαν στην Microsoft που εκείνη με τη σειρά της τον ενσωμάτωσε στα windows (από την γενιά windows 7 και στις μεταγενέστερες).
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ανάλογα "εργαλεία" έχουν "χαριστεί" και στην Google που διαθέτει την πλατφόρμα Android, στον κόσμο των κινητών.

Αναφερόμαστε εν συντομία σε όλα αυτά καθώς προχθές, με κατεπείγουσα εντολή της Microsoft, έπρεπε όλοι όσοι χρησιμοποιούν windows 10 (και όχι μόνο) να κάνουν αναβαθμίσεις όπου μέσα από αυτές "καλύπτονται κενά ασφαλείας" των windows.
Η πραγματικότητα ; Οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ με τα τριγράμματα ονόματα, δεν θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες από τους υπολογιστές του κόσμου, με όσους έχουν ήδη τα "εργαλεία" τους. 

Το σίγουρο ; Μετά την προχθεσινή αναβάθμιση των windows 10, όλοι οι υπολογιστές λειτουργούν πιο ήπια, χωρίς τα βεντιλατέρ τους να δουλεύουν στο full και χωρίς να κολλάνε
κάποια της βαριά προγράμματα της, όπως είναι το "φωτογραφίες".

Θεωρούμε σίγουρο πως, σε κάποια νέα αναβάθμιση των windows, τα κενά των Υπηρεσιών θα καλυφθούν με ... νέες προσφορές τους, έτσι ώστε οικειοθελώς να τα φορτώνει ο κόσμος στους υπολογιστές του και να κάνει τη ζωή όσων παρακολουθούν, πιο εύκολη ...

Σημ: οι απλές εκδόσεις Linux, δεν θα πρέπει να θεωρούνται και τόσο ασφαλείς, για όσους ζητούν ιδιωτικότητα. Εκδόσεις όπως το Kali, Arch, Kodachι, έχουν σημαντικό βαθμό ασφάλειας (και δυσκολίας χρήσης).

3v@n   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου