Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Attica bank και Καλογρίτσας. Το έγκλημα της Ανοχής και του ... συνδικαλισμού

Αν στην εποχή της κτηνωδίας των Μνημονίων έχει πάρει κάποιος κλάδος τη "σωστή" του θέση, τη ... θέση που του αρμόζει, αυτός είναι ο κλάδος των συνδικαλΗστών των τραπεζών σε πρώτο ρόλο και μεταγενέστερα άλλων των άλλων κλάδων.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις διευκρινίζω πως σαφώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις συνδικαλιστών, που όμως είναι "σαν την μύγα μέσ' το γάλα" (της βρωμιάς των ... άλλων). Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον ... κανόνα.

Επανερχόμενοι στους "συνδικαλιστές" γίνεται σαφές ότι δε μπορεί από την μία να βγάζεις  ανακοινώσεις που τελειώνουν με το "... ευχόμενοι, παράλληλα, μαζί με τ’ αμιγώς χρηματοοικονομικά κριτήρια που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία κάθε Τράπεζας, τη μελετημένη διείσδυσή της στην κοινωνική οικονομία της αγοράς και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οδηγώντας την σε κερδοφορία ..." την ίδια ώρα που οι χορηγήσεις της τράπεζας που είσαι αρχισυνδικαλιστής και μέλος του Δ.Σ. αυτής (σ.σ. της Attica bank), μοιράζει κομματικά και "φίλα" δάνεια, του σκοτωμού.

Ανακοινώσεις που είτε τις πετάνε στο καλάθι των αχρήστων οι εργαζόμενοι της Τράπεζας, είτε κάποιοι ελάχιστοι ευτυχώς, μετά την ανάγνωση, ως γνήσιοι χαχόλοι τσανακογλείφτες, ΤΟΝ καλούν στο τηλέφωνο για να του πουν πόσο πεφωτισμένο ήταν το κείμενο του ... 
Κείμενο που ουσιαστικά
  • γλείφει την ΟΤΟΕ (αναμένοντας μελλοντική στήριξη ...), 
  • φτύνει με ειρωνεία την χειμάζουσα Ελληνική Κοινωνία (που δεν έχει στον ήλιο μοίρα) και 
  • ... περνάει μηνύματα προς τον βασικό μέτοχο (τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ) ότι θα χρειαστούν νέα - νέα - νέα ... οικονομική βοήθεια μέσα από ΑΜΚ (βλ. αύξηση μετοχικού κεφαλαίου).

Οι ανωτέρω δηλώσεις ήταν το τελευταίο δημιούργημα του πολυετούς αρχισυνδικαλιστή Αθανάσιου Σταθόπουλου της Attica bank, που είναι και μέλος του Δ.Σ. αυτής, επί σειρά πολλών ετών. 
"Δηλώσεις" που δείχνουν πως το διαχρονικό μέλος του Δ.Σ. της Attica bank Αθανάσιος Σταθόπουλος :
  • α) είτε είναι εκτός πραγματικότητας 
  • β) είτε έχει πλήρη άγνοια περί των τραπεζικών εργασιών 
  • γ) είτε ότι είναι ψεύτης - είρωνας και δόλιος.

Στον αντίποδα όμως της ανακοίνωσης του, έρχεται ο έλεγχος για τα "δάνεια Καλογρίτσα". Ας δούμε κάποια στοιχεία του Εσωτερικού Ελέγχου της τράπεζας όπως τα μετέφερε προ μερικών ημερών η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Σημείωση : τις κάτωθι φωτογραφίες μπορείτε να τις κατεβάσετε στον υπολογιστή σας σε μεγάλη ανάλυση (για να τις διαβάστε και να τις μελετήστε) κάνοντας κλικ εδώ :







Όσον αφορά δε τα ... εσωτερικά της διοίκησης (;;;) της Attica bank, "εσωτερικά που παραδόξως και ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ενδιαφέρουν τους βασικούς μετόχους της τράπεζας (Ταμείο Μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ και Ταμείο ΕΦΚΑ) ενδεικτική είναι η κάτωθι αναφορά της εφημερίδας :





Μια μέρα Κύριοι, σύντομα μάλιστα, πολλοί εξ υμών ΔΕΝ θα μπορείτε να πείτε "δεν γνώριζα" ή "λάμβανα και εκτελούσα άνωθεν εντολές" καθώς η ζημία είναι τόσο μεγάλη (και δεν προέρχεται μόνο από το φάκελο Καλογρίτσα) που δε θα μπορεί ΚΑΝΕΙΣ δοτός να σας καλύψει καθώς, τα "κίτρινα γιλέκα", τα "πέντε αστέρια και η Λίγκα", η Καταλανοί και οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, ΔΕΝ θα μείνουν εκτός των Ελληνικών τειχών !!!

Υ.γ.  "Μέτοχοι" (;;;) μήπως πρέπει να ετοιμαστείτε να ρίξετε μερικές εκατοντάδες ακόμη εκατομμύρια στην "επένδυσή σας" (;;;) καθώς 
  • τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας ανέρχονται στα 583.000.000 €
  • ο "αναβαλλόμενος φόρος" (βλ. φόρος που οφείλεται) ανέρχεται στα 417.000.000 € 
  • και απ'  ότι περισσεύει αφαιρέστε και τις "προβλέψεις" για τα επισφαλή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου