Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Παύλο Πολάκη, οι σεκιουριτάδες τι δικαιοδοσία έχουν στα νοσοκομεία ;

Προ 3 ημερών πήγαμε εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών στενό μου συγγενή λόγω πολλαπλών θεμάτων που αντιμετώπιζε. Η κατάσταση για τον συγγενή μας εξελίχθηκε άσχημα γι αυτόν αφού εμφάνισε κάποιας μόλυνσης που επέβαλαν την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του αναγκαστικά μείναμε πότε εγώ και πότε στενοί μου συγγενείς στο θάλαμο μιας και ο άνθρωπός μας δεν είχε δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθεί.

Κάποια στιγμή το βράδυ εισέβαλε στο θάλαμο ένας σεκιουριτάς που με ύφος
1000 καρδιναλίων άρχισε να φωνάζει στην παριστάμενη ξαδέλφη μου λέγοντάς της "ποια είσαι ; αν σε ξαναδώ εδώ μέσα, θα φωνάξω την αστυνομία να σου κόψει πρόστιμο".

Την άλλη μέρα το πρωί που πήγα στον θάλαμο, έντρομη η ξαδέλφη μου με ενημέρωσε για τα καθέκαστα κι έντονα ενοχλημένος απευθύνθηκα στην Προϊσταμένη του ορόφου όπου ... πληροφορήθηκα πως "τα βράδια μπορούν να παραμένουν ως σύντροφοι και βοηθοί των ασθενών μόνο Α βαθμού συγγενείς". Πρόσθεσε δε πως "εκτελεί εντολές του ΙΚΑ και πως πρέπει να απευθυνθούμε σε συνεργαζόμενες με το Νοσοκομείο νοσοκόμες". 

Γιατί άραγε αυτή η παράμετρος ; Γιατί το προτάσσουν άραγε ; Υπάρχει κάποιο όφελος άραγε από πρόσληψη τέτοιας κατηγορίας εργαζομένων κι αν ναι για κάποιους ; 
Για ποιο λόγο δεν (;;;) δικαιούμαστε να συμπαρασταθούμε σε ασθενή συγγενή μας, όταν μάλιστα μετράμε το κάθε ένα ευρώ που έχουμε στην τσέπη μας εδώ χρόνια ;

Σκεπτόμενος ότι είναι κρίμα που ο άνθρωπος μας που νοσηλεύεται δεν διαθέτει 7-8 παιδιά για να συμπαρασταθούμε σ΄ αυτόν, αγνοήσαμε τις φοβέρες του σεκιουριτά και τις υποδείξεις της προϊσταμένης. Αν μη τι άλλω, λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας και λόγω αγάπης μας προς τον ασθενή μας.

Την επόμενη μέρα το βράδυ όμως το σκηνικό επαναλήφθηκε και μάλιστα έφτασε στο σημείο κατάντιας ο σεκιουριτάς να ζητήσει τα στοιχεία της παριστάμενης συγγενούς μας (ανιψιά της ασθενούς) που ευρίσκετο εκεί και μετά από λίγο, αφού κακώς του τα έδωσε και διασταύρωσε ο σεκιουριτάς τα αληθή (με ποιο τρόπο άραγε ; ) επανήλθε συγκαταβατικός λέγοντας "θα κάνουμε μια εξαίρεση για εσάς", λες και ζητήσαμε καμία χάρη από κανέναν ή λες και πρέπει να περπατάμε και να φοβόμαστε ποιος είναι τι και ποιος είναι δίπλα μας.

Μετά απ' όλα αυτά αναρωτιέμαι, τι αρμοδιότητες ελέγχου έχει ο καθένας σ' αυτή την χώρα όπως αναρωτιέμαι και για το ήθος και το ποιόν όσων "εκτελούν και εφαρμόζουν ... εντολές".
Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι Ιατρός που παρούσα όταν εξέθεσα το θέμα μου στην Προισταμένη, εξέφρασε την απορία "από που και ως που σεκιουριτάς κάνει έλεγχο ταυτοτήτων και συμπεριφέρεται μ' αυτόν τον τρόπο ;". 

Ευχαριστώντας για τα χιλιάδες ψέματα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέσεις για κοινωνική πολιτική, για σκίσιμο μνημονίων, για ανθρώπινη ζωή, για τιμωρία υπευθύνων για την κατάντια των Πολιτών

Με πραγματική εκτίμηση

Ε.Χ.Κ.


Σχόλιο Γιώργου Θ. Κανελλάκη : το μόνο που έχω να σχολιάσω την ανωτέρω καταγγελία του Συμπολίτη μας είναι  ένα ! Γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια ΚΑΘΕ τραμπούκο όπως και κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΟ ... νόμο που ως μόνο του σκοπό έχει να σας κρατά τιθασευμένους έναντι της κτηνωδίας που ζούμε εδώ και 9 έτη και να σας κρατά σε καταστολή για να μην απαιτήστε τη ζωή σας απ'  αυτούς που ... κυβερνούν ελέω της Ναζιστικής Ε.Ε. και του ... θεού τους, του euro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου