Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Δώστε μας ένα μήνα χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσει η Επιτροπή Έρευνας για τις τράπεζες

Δώστε μας ένα μήνα χρονικό περιθώριο για να ξεκινήσει η Επιτροπή Έρευνας στις τράπεζες. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Luigi Di Maio ενώ αμέσως μετά ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini δήλωνε : δεν πρόκειται να δώσουμε σημασία στις αντιδράσεις της Ε.Ε. που δεν θέλει να αποζημιωθούν οι εξαπατηθέντες πολίτες από τους Τραπεζίτες της Ιταλίας.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συγκέντρωση χιλιάδων Ιταλών πολιτών στο

αθλητικό κέντρο Palladio και οι πολίτες αυτοί ήταν τμήμα όσων έχασαν τις καταθέσεις και τις επενδύσεις τους από αλητείες και απάτες των Τραπεζιτών των Banca Popolare di Vicenza και της Veneto Banca.

Πρόσθεσαν δε ότι, όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση (τον 6-2018) το Ταμείο που αποζημιώνει του Πολίτες είχε διαθέσιμα 150 εκ/ρια euro. Τώρα έχει 1,5 δισ. euro έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι εξαπατημένοι.

Ταυτόχρονα και οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν πολλά (σ.σ. θα ξηλωθούν) στην Ιταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως γίνονται αντίστοιχες κινήσεις ελέγχου και διώξεων και προς τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας (σ.σ. τον αντίστοιχο Στουρνάρα της ΤτΕ).


Σχόλιο : εσείς εδώ Έλληνες πιστέψατε έστω μια στιγμή της ψευτιές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως θα πατάξουν τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ; 
Είδατε να κυνηγά η ... κυβέρνηση κανέναν περισσότερο από τους Τραπεζίτες των Συνεταιριστικών Τραπεζών ;
Πιστεύετε κανείς σας ότι θα το κάνει κάποιο κόμμα απ' όσα είναι στο Ελληνικό κΥνοβούλιο ;


Το Ψαχτήρι που διάβασε corriere della sera, La repubblica και άλλα πολλά του Ιταλικού Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου