Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί φαλίρισε και δε ζήτησε δάνειο από Ελληνική τράπεζα ;

Έχει σχέση το φαλίρισμα της #ThomasCook, με τα μετοχοδάνεια και τα δάνεια Καλογρίτσα της #Attica_bank ;

Από το 2007-2008 οι αυταπάτες (και οι απάτες - φούσκες) της τουριστικής βιομηχανίας, παίρνουν η μία μετά την άλλη τέλος, δείχνοντας ότι η Τουριστική περίπτωση, είναι "βιομηχανία" μόνο για κάτι λαμόγια που τα οικονομάνε. 
Για κανέναν άλλον. 
Και ναι, επικουρικά μπορεί να λειτουργήσει της πραγματικής οικονομίας. 
Αυτόνομα, όχι !

Τελευταίο παράδειγμα η Thomas Cook που είχε ζητήσει μεσολάβηση από την αγγλική κυβέρνηση για δάνειο 170 εκ. € από το Αγγλικό τραπεζικό σύστημα. Οι Άγγλοι όμως που (για την πατρίδα τους) είναι πατριώτες, απέρριψαν το αίτημα της εταιρείας !

Ίσως το λάθος της εταιρείας να ήταν ότι δεν απευθύνθηκε στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ας πούμε στην τράπεζα των Μηχανικών, την Αττικής, που θα της το έδινε αφθορί και
παραχρήμα. ASAP (as soon as possible) που λέμε και στο Πασαλιμάνι.

Όπως έδωσε ... 125 εκ. € δάνεια στον Καλογρίτσα, 65 εκ. € ... μετοχοδάνεια στην ΑΜΚ της, εγγυητικές στον Βρυώνη, στεγαστικό στον Πολάκη και τόσα άλλα. 
Ίσως βέβαια να μη ζήτησαν το δάνειο διότι, τώρα, στην τράπεζα Αττικής, δεν υπάρχουν "νομικοί σύμβουλοι" (Μαντζουράνης, Μπαχάς κλπ *) για να το εγκρίνουν ...

Η Αγγλία όμως θεώρησε ως ανήθικη την παρέμβασή της και άφησε την Thomas Cook να κλείσει. Όπως άφησαν και οι των ΗΠΑ να κλείσουν κάτι εκατοντάδες (λαμογο)τράπεζες το 2008.

Βλέπετε, στο ελλάντα όλοι (οι ημέτεροι και οι Τράπεζές τους) σώζονται αφού οι κυβερνήσεις είναι large. Ειδικά όταν λειτουργούν ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ! Αλλού, όχι !

* banking μάλλον έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι στο δημοσίευμα σου αυτό εδώ
Η τράπεζα Αττικής έχει Νομική Υπηρεσία, με διευθύντρια και με νομικούς και μη, εργαζόμενους. Νομικούς συμβούλους δεν έχει πλέον. 
Και καλά της έκαναν ! 

Και, ΑΝ την αφήσουν ελεύθερη και δεν είναι δέσμια ... εντολών, (από συλλόγους εργαζομένων, από την ΤτΕ, από πολιτικάντιδες κλπ, άνετα θα στείλει όπου πρέπει τους επίδικους ... δανειοδοτικούς "φακέλους" του Καλογρίτσα και των .... "μετοχοδανείων". Μαζί με όσους τα ενέκριναν !

Αν πάλι, δεν μπορέσει να το κάνει μέσα σε ένα μήνα, τότε ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για αυτεπάγγελτες διώξεις από την Εισαγγελία. Κατά παντός !

1 σχόλιο:

  1. Επί τέλους να γίνει μια αρχή, ένα βημα Να αρχίσει ανα ξεσκεπάζεται αυτή η αθλιότητα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή