Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η εικονική πραγματικότητα της (Τραπεζικής) αγοράς, το "βάθος" αυτής και η εικονική πραγματικότητα

Η έλλειψη βάθους στις αγορές (σ.σ. χρηματιστήρια) ονομάζεται στην καθομιλουμένη γλώσσα των χρηματιστών ως "virtual reality" (σ.σ. εικονική πραγματικότητα).


Βάθος στη χρηματιστηριακή αγορά ονομάζεται η κλιμακωτή και βαθμιαία ύπαρξη ή μη εντολών αγορών - πωλήσεων ( : Α/Π). Αν υπάρχει ικανοποιητικό βάθος, τότε, μια μετοχή που διαπραγματεύεται φερ'  ειπείν στο -3% δε θα μπορεί κάνοντας ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ αγοράς - πώλησης ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ (μετοχή) να βρεθεί στο +1% και να παρουσιάσει διαφορά 4% μόνο με την πράξη, ενός τεμαχίου μετοχής !

Παράδειγμα, η Attica bank (που έχει 461.254.013 μετοχές) έχοντας κάνει μέσα
σε δύο ώρες πράξεις 1006 τεμαχίων και καταγράφοντας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου πτώση -3,08%, κάνοντας πράξη ΜΟΝΟ ΕΝΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ (αξίας ~12 cents), έγραψε κέρδη +1,08%

Από το -3,08% με ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ, ΕΝΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ...

 
... στο 1,08% ...
 
Το θέμα θα ήταν άνευ σημαντικής αξίας αν στην εν λόγω εταιρεία δεν συμμετείχαν τα Δημόσια Ταμεία ΕΦΚΑ, ΤΜΕΔΕ, ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ με ποσοστό που ξεπερνάει το 80%.

Αλήθεια, τα ανωτέρω αναφερόμενα Ταμεία, έχουν κάποια υπηρεσία που να παρακολουθεί την χρηματιστηριακή κίνηση της εταιρείας τους ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου