Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Συζητώντας με τον δικηγόρο Διαμαντή Μπασαρά

Διαμαντή Μπασαρά καλημέρα. 

Είδα το άρθρο σου (που βρίσκεται εδώ -> : Η άλλη όψη της προφυλάκισης Παπαντωνίου) και συμφωνώντας μόνο σε ένα, στο ότι η υπόθεση Παπαντωνίου είναι ξεκάθαρα άλλος ένας αποπροσανατολισμός της ... κυβέρνησης Τ$ίπρα - Καμμ€νου, παραθέτω και εδώ το σχόλιο μου, που πρόσθεσα κάτω από τον άρθρο σου στο euro2day.gr

---------------

Δηλαδή, ή "άλλη όψη" που προτείνεις ζητά, προτάσσει, προβάλλει εν εν τέλει, να αφεθεί ελεύθερο το τέρας, κι ας έχει το "Ελβετία - Ελλάδα" όπως έχουν άλλοι Πολίτες το Κολιάτσου - Παγκράτι.

Και μάλιστα το προτείνεις καλύπτοντας το σκεπτικό σου πίσω από το "αν ήθελε να το σκάσει, θα το είχε κάνει", "παραβλέποντας" την όποια ... βεβαιότητα του Παπαντωνίου για το ότι θα μείνει στο απυρόβλητο μιας και επί τόσα χρόνια η δικογραφία του βρισκόταν σε φάση σουρσίματος, κάλυψης από τον Βενιζέλο και τους λοιπούς ΠΑΣΟΚικούς ... συγγενείς και πίσω από αγωγές που έκανε για εκφοβισμό σε όποιον τολμούσε να πει "κάτι δεν πάει καλά με δαύτο".

Ζητάς να μείνει ελεύθερο το εποχούμενο σε καλάμι Σημιτικό εκσυγχρονιστικό άτομο που με τα swaps του ζημίωσε απίστευτα την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ;

Ναι. Θα μου πεις ότι δεν δικάζεται γι αυτό, αλλά θα σου ανταπαντήσω, περίμενε λίγο και τα καλύτερα έρχονται.

Το περίεργο της υπόθεσης του κειμένου σου μάλιστα έχει και κάτι ακόμη που προκαλεί εντύπωση. Η δευτερογενής σου σκέψη που ξεκινά από το : "... Από την άλλη, όμως, στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου, χωρίς, μάλιστα, να είναι καν ..." ξεπερνά σε παροχή προστασίας του Παπαντωνίου και του κάθε Παπαντωνίου, όταν ακόμη και αυτό το (εναπομείναν) ΠΑΣΟΚ, σύσσωμο (αν δεν κάνω λάθος), έχει αδειάσει τον Παπαντωνίου.

Τέλος, Διαμαντή (αν και σε θυμάμαι ως Αδαμάντιο) αναφέρεις πως είσαι οπαδός της αυστηρότητας. Ναι. Το ... επιβεβαιώνω μιας και έχω κρατήσει την ανάρτησή σου στο facebook όταν "έκρινες" τον ομόσταυλο του Παπαντωνίου, τον τότε ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη.

Υστερόγραφες απορίες δικηγόρε :

α) τι σημαίνει η έκφρασή σου "γνήσια λαϊκότητα" ; Έψαξα να βρω αυτή την έννοια αλλά δεν βρήκα κάτι. Ίσως να είναι κάποια νεωτεριστική έκφραση σαν εκείνες που συνήθιζε να φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ. Ίσως πάλι και να μην είναι.

β) επειδή αναφέρεις πως είσαι "οπαδός της  αυστηρότητας", και επειδή η ορολογία "οπαδός" σε απόλυτες καταστάσεις και όχι σε ανοικτόμυαλες - συζητήσιμες πεποιθήσεις (σ.σ. σύμφωνα και με το wikipedia : ΟΠΑΔΟΣ = αυτός που ακολουθεί μια κίνηση ή μια ιδεολογία), μήπως ήθελες να πεις πως είσαι φίλος κι όχι οπαδός ;

Ελπίζοντας να μη σε ενόχλησα, και μιας και ενδέχεται να κάνω σε κάτι λάθος είμαι διαθέσιμος για συζήτηση αλλά αφού επιστρέψω από την "γνήσια λαϊκή" της γειτονιάς μου.

Hasta la vista siempre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου