Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Προσοχή. Απαιτήστε μέχρι το τέλος του έτους τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα

Προσοχή ! Οι δέουσες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν πριν το τέλος του 2018 !

Σύντομο ιστορικό
Με τις αντισυνταγματικές διατάξεις των ... νόμων 4051/2012 και 4093/2012 επιβλήθηκε η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων
και Πάσχα προς τους εργαζόμενους αλλά και τους συνταξιούχους. Διατάξεις οι οποίες συμπαρέσυραν και την δραστική περικοπή των συντάξεων. 

Σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 3037/2018 απόφαση του Μονομελούς διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίθηκε ως παράνομη η κατάργηση των επιδομάτων - δώρων αλλά και η περικοπή των συντάξεων, κι έτσι διατάχθηκε η επιστροφή τους σε συνταξιούχο που προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και θα αφορά επιστροφή 11.184,57 €.
Απόφαση η οποία ναι μεν θα κριθεί στο Εφετείο αλλά δεν παύει να αποτελεί ισχυρό πρόκριμα.

Στο διά ταύτα για όλους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους
Ήδη ορισμένες δυναμικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ενημερώνουν τα μέλη τους να είναι σε εγρήγορση και σε αναμονή λίγων ημερών έτσι ώστε να συντονιστούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μαζί τους για να απαιτήσουν νομικώς τα κλεμμένα. 

Βλέπε σχετικά το : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Διεκδίκηση αναδρομικών δώρων και επιδόματος αδείας αλλά και την σχετική απαντητική επιστολή δικηγορικού γραφείου. Βλέπε Γνωμάτευση - θέση, δικηγορικού γραφείου

Σύσταση
Πιέστε τους συνδικαλιστές εκπροσώπους σας για να κινηθούν ΑΜΕΣΑ, με συλλογικές διεκδικήσεις έτσι ώστε το κόστος της Δίκης να είναι μικρότερο ανά ενδιαφερόμενο, ενθυμούμενοι ότι, οι Νομικές κινήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν ΑΜΕΣΑ και προ της λήξης του 2018 !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου