Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Κατάλαβες τώρα για ποιο λόγο είπαν στον Σάλλα να αποχωρήσει από την τρ. Πειραιώς ;

Τέλη Σεπτέμβρη 2018, κατόπιν ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας Πειραιώς από τον SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) έρχεται η "κεραμίδα" όπου σύμφωνα μ' αυτή, η τράπεζα θα πρέπει άμεσα, μέχρι τα τέλη του 2018, να συγκεντρώσει 500 εκ. €. 

Η τράπεζα βγήκε στις αγορές για αναζήτηση χρηματοδότη αλλά τα επιτόκια που ζητήθηκαν (λόγω του υψηλού ρίσκου που αναλαμβάνει ο δανειστής) ανέρχονταν στο απαγορευτικό ποσοστό του 9% plus.

Άλλωστε, το πρόσφατο παράδειγμα της Τράπεζας Αττικής που ζήτησε μέσω ΑΜΚ 198 εκατομμύρια και μάζεψε μόλις 89 εκατομμύρια μέσω ... εισφοράς 81 εκ/ρίων από τα Ταμεία ΕΦΚΑ και
ΤΜΕΔΕ, δηλαδή με τα χρήματα του "Έλληνα μαλάκα" (όπως τον λένε μερικοί ... πονηροί Τραπεζίτες) έδινε σαφέστατο στίγμα για το που θα κινηθούν οι δανειστές τραπεζών.

Έτσι, στο ταμπλό η μετοχή της Πειραιώς, μέσα σε ένα μήνα έχασε ~28% και ο κ. Σάλλας είναι μια χαρά στο απυρόβλητο. Ευχαριστώ ... 
Και ο Σάλλας που είναι ; Έχει αποχωρήσει από την τρ. Πειραιώς το 2016, το και έχει αναλάβει μια τραπεζούλα στην Κρήτη 😁


Σχετική λαϊκή παροιμία  : "κανένα ψυχοπαίδι του Κώστα Σημίτη δεν πήγε χαμένο. Είτε έγινε υπουργός στο ΣΥΡΙΖΑ είτε γλύτωσε από το εδώλιο".

Και η Δικαιοσύνη Κύριε ; 
Η Δικαιοσύνη, τι κάνει για τα 260 δις € που έχουν εξαφανίσει οι Τραπεζίτες ; 
Καλά ευχαριστώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου