Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Σημαία εστί η Σημαία που κρεμάμε στο μπαλκόνι όταν μας πει ο χωροφύλακας. Η παιδική αφέλεια της Ε.Ε.

Γεώργιος Θ. Κανελλάκης και Σωτήριος Καελλάκης του Γεωργίου στην Αθήνα (κάπου στα 1950)

Κάποτε ο παππούς μου, ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης (ο πρεσβύτερος) όντας Δημοδιδάσκαλος και Τελώνης στο Τελωνείο Κατακόλου στις αρχές του 19ου αιώνα, (*) έβαλε στα παιδάκια που δίδασκε, έκθεση με τίτλο : τι εστί σημαία".

Γεώργιος Θ. Κανελλάκης
Εις εκ των παιδιών (ο Πίπης, Σπύρος κατά κόσμον, ο Ρ.....) έγραψε κάτω από το θέμα το εξής : "Σημαία εστί η Σημαία που κρεμάμε στο μπαλκόνι όταν μας πει ο χωροφύλακας".

Μόνο αυτό έγραψε ο Πίπης, και παρέδωσε την "έκθεσή" του, όντας μέσα στην παιδική του αφέλεια, έτσι εκτίμησε και μέχρι εκεί έφτανε ο νους και οι γνώσεις του.

Αφέλεια που ίσως συνοδευόταν από άγνοια όσων μαθημάτων "απουσίαζε" (λόγω του ότι έπρεπε να αρμέξει, να σβαρνίσει, να οργώσει κ.λπ.)

Κάλλιστα θα αναρωτηθείς : τι πήγες και θυμήθηκες τώρα ;
Η ερώτηση σου είναι λογική μα και η απάντηση μου θα είναι εξ ίσου λογική.
Διάβασα όμως όσα δήλωσε σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης και μου ήλθε μια απορία που περιγράφεται από τα εξής δύο σκέλη :

α) ο Μητσοτάκης ζήτησε και ήλθε στην Ελλάδα η ... διοίκηση της Ε.Ε. για να διαπιστώσει μόνη της την επικρατούσα κατάσταση στον Έβρο και 
β) κατοπινά δήλωσε (ο Κυρ. Μητσοτάκης) : η Ε.Ε. στηρίζει την Ελλάδα και περιμένουμε απτή αλληλεγγύη

Κυριάκο, μόνο ως αφελή θα μπορούσε και ο πιο καλοπροαίρετος κριτής των τελευταίων 10 ετών, να χαρακτηρίσει και τα δύο ανωτέρω σημαντικότατα θέματα - παραμέτρους αφού 
  • το "α" δείχνει ξεκάθαρα πως ΔΕΝ είμαστε εταίροι αλλά προτεκτοράτο της Ε.Ε. διότι, ΑΝ είμαστε, δεν θα χρειάζονταν να έλθουν οι ...  (επικυρίαρχοι) επιθεωρητές της και 
  • το "β" δείχνει πως "κάποιοι" θέλουν να ξεχάσουμε τα όσα προ 10-15 ημερών είπε στον Ελληνισμό ακόμη και ο μεθύστακας της Ε.Ε., ο Γιούνκερ, όπου σύμφωνα και μ' αυτόν : ο Σόιμπλε είπε πως θα λιώσει την Ελλάδα και με τα χρήματα της Ελλάδας θα ζήσουν καλά οι Γερμανοί" (δηλαδή οι Ναζί της Γερμανίας του και οι τοκογλύφοι που εκπροσωπεί).
Δυστυχώς Κυριάκο για όλους τους μνημονιακούς και τους ευρωπαϊστές, ο Ελληνισμός πλέον, 
και μνήμη έχει
και έπαθε και έμαθε
και δεν ξεχνά ως χρυσόψαρο
και μετράει το αίμα που έχει χύσει το κάθε σπιτικό του.

Ισοτιμία, αλληλεγγύη, ισονομία, Δημοκρατία, ευνομία, αξιοκρατία, Ελλάδα και Ε.Ε., δεν συνάδουν.


Γιώργος Θ. Κανελλάκης (ο νεώτερος)

 * Σπύρο Λάτση, αλήθεια έχω φωτογραφία στο σπίτι του παππού μου στο Κατάκολο που απεικονίζεται ως ψυχοπαίδι του ο Γιάννης... 
Και δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι που "αγοράστηκε" (ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ) το Ελληνικό για τιμή όσο έχει το στρέμμα στην Κυψέλη. Κάποια μέρα και όποτε κρίνω εγώ, θα την σηκώσω. 
Ίσως μάλιστα να το κρίνω όταν θα κριθούν όσοι Μνημονιακοί ξεπούλησαν ότι βρήκαν και δεν βρήκαν στην Επικράτεια.
Και δεν μιλώ μόνο για τους πουλημένους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου