Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Γιατί δεν έκλεισαν τα super market ;

Ο ... είναι εξαιρετικός φίλος ιδιοκτήτης υπερκαταστήματος που δεν είναι η πρώτη του φορά που δεν μασάει τα λόγια του.

Επικοινωνώντας μαζί του, μου είπε και μεταφέρω ορισμένα :

"... αν ήθελαν, αν ήταν τόσο φοβισμένοι όσο λένε πως είναι από το δήθεν θανατικό του ιού, ας μας έκλειναν και εμάς που έχουμε υπερκαταστήματα. 
Μόνο που έτσι κι εμείς θα τους λέγαμε : πτωχεύουμε οι εταιρείες υπερκαταστημάτων τώρα και σου αφήνουμε αμανάτι 60.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα, 22 δισ. € οφειλές σε τράπεζες και προμηθευτές. 
Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα σμπαράλι χωρίς επιστροφή. Δε θα τολμούσαν να το κάνουν σε καμία χώρα στον κόσμο και ειδικά όταν όλοι μας έχουμε
καταλάβει πως μόνο υγειονομικοί λόγοι δεν συντρέχουν για ότι συμβαίνει.

Σκέψου όμως κάτι ακόμη. 
Με το lock down (σ.σ. μάντρωμα στις μάζες) εκπαιδεύουν τον κόσμο να αγοράζει με ηλεκτρονικούς τρόπους. 
Ή, τουλάχιστον, δοκιμάζουν ΚΑΙ το μέτρο των ηλεκτρονικών αγορών. Εκεί όμως, στις ηλεκτρονικές αγορές, δε μπορείς να πεις δώσε μου 500 γραμμάρια φέτα ή 6 λεμόνια ή 3 μπανάνες. 
Εκεί, ηλεκτρονικά, θα πάρεις υποχρεωτικά τα τυποποιημένα που είναι σταθερού βάρους. 1 κιλό φέτα, 1 κιλό λεμόνια κοκ ...."

Έχεις δίκιο του είπα και πριν χωρίσουμε μου συμπλήρωσε : 

"έχεις σκεφτεί πόσοι εκπαιδευτικοί θα χάσουν τις εργασίες τους, ΑΝ τους βγει το μέτρο του lock down ; καθώς προσπαθούν να βάλουν τους υφιστάμενους εκπαιδευτικούς στο "κόλπο" να στήσουν μαθήματα μέσω βίντεο στο youtube για να χρησιμοποιούνται εσαεί ...


.... .............


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου