Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Δωρεάν σεμινάρια - μαθήματα τεχνικής ανάλυσης επί μετοχών

Μαθήματα, για να μη πιαστείτε μαλάκες σαν αυτόν
Μέθοδος άνευ διδασκάλου. Σαν το Linguaphone.

Ας πούμε ότι έχουμε ένα χρηματιστήριο όπου ο Γενικός Δείκτης του (Γ.Δ.) "έγραφε" (προ μηνός) 948 μονάδες. Και ας πούμε ότι θέλουμε να προβλέψουμε "προς τα που θα κινηθεί μια μετοχή ή/και ο Γ.Δ.".

Η τεχνική ανάλυση είναι η επιστήμη που εξετάζει τις διάφορες παραμέτρους έτσι ώστε οι ειδήμονες (και οι μη) να έχουν μια απλή προσέγγιση σε ανοδικό ή καθοδικό σενάριο, της τιμής των μετοχών και των δεικτών αυτών.


Αναλυτικότερα, εξετάζονται οι εξής απλές παράμετροι :
  • Αν ο Ερμής είναι ανάδρομος ή όχι την εξεταζόμενη περίοδο
  • Αν η περίοδος είναι μεγάλης ροής εξετάζεται αν υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά σερβιέτες με φτερά, μεγάλης συγκέντρωσης και αν το ύφασμα είναι wool non woven καλής ποιότητας.
  • Αν οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών που απαρτίζουν τον Γ.Δ. αν έχουν διάρροια και αν έχουν εξετάζει την απόχρωση η την πυκνότητα των περιττωμάτων.
  • Αν ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο Μίτσιγκαν ανέβηκε ή έπεσε (καθώς περπατώντας πάτησε και γλίστρησε σε μια μπανανόφλουδα)
  • Αν το φεγγάρι είναι σε φάση γεμίσματος ή αδειάσματος
Τέλος εξετάζονται και διάφοροι άλλοι απλοί δείκτες όπως αυτοί στον μαυροπίνακα της κατωτέρω φωτογραφίας



Εννοείται ότι τα θεμελιώδη στοιχεία των εταιρειών, (π.χ. ας πούμε μιας τράπεζας ή μιας κατασκευαστικής εταιρείας) που εξετάζονται, όπως είναι τα ίδια κεφάλαια, η ρευστότητα, οι ταμειακές ροές, τα πάγια, η παραγωγικές υποδομές, το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι δανειακές επιβαρύνσεις. το leverage etc, δεν έχουν καμία σημασία, για να κρίνουμε αν μια μετοχή είναι "φυτιλιασμένη" και θα ανέβει (;;;) ή αν είναι "παλτό" και θα πάει στον Κάβο Ντόρο. Στον πάτο του !

Έχοντας κάμει εύκολο να μπορείτε πλέον να προσδιορίσετε μόνοι σας τους απαιτούμενους υπολογισμούς, σας ευχόμαστε καλή Λαμπρή και κυρίως καλό και ευτυχισμένο το νέο επερχόμενο έτος 2021 ... 



Μητσάρας ο αναλΗταράς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου