Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

2 κείμενα με κοινό παρανομαστή (το αδιέξοδο της elit) (F)

(1) Άλβιν Τόφλερ (αμερικανός συγγραφέας και μελλοντολόγος)

"Η ιστορία διδάσκει, ότι, αν κατά τη διάρκεια των μεγάλων κοινωνικών μεταλλαγών, οι προνομιούχες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις δεν επωμισθούν έγκαιρα και δίκαια το μερίδιο του κόστους που τους αναλογεί, σύντομα θα πληρώσουν ολόκληρο το κόστος κάτω από εξαιρετικά δυσάρεστες συνθήκες".

Για το πλήρες πλήρες κείμενο - ανάλυση κάντε κλικ εδώ Μάνος Δανέζης
Ο Μάνος Δανέζης είναι Αστροφυσικός και σύγχρονος δάσκαλος, φιλόσοφος και διανοητής.
(2) Η εξέλιξη των πραγμάτων δεν ήταν ευνοϊκή για την Τουρκία καθόσον η χώρες της Δύσης αποχώρησαν από τον  “Συριακό σχεδιασμό” ενώ ο ίδιος σε μία απέλπιδα προσπάθειά του να αποτρέψει τους Κούρδους να εγκαθιδρύσουν αυτόνομη περιοχή, επιμένει να ασκεί μία εν πολλοίς ανεξήγητη για τα σημερινά στρατιωτικά δεδομένα επιθετική πολιτική, βυθιζόμενος
συνεχώς σε ένα φαύλο και αδιέξοδο αιματηρό κύκλο για τις δυνάμεις του, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής προκαλώντας εκ νέου κύματα προσφύγων. 
Σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν μπορεί από μόνος του, να νικήσει τον Assad εφόσον αυτός απολαμβάνει την υποστήριξη της Ρωσίας. 


Για το πλήρες πλήρες κείμενο - ανάλυση κάντε κλικ εδώ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Δημήτρης Α. Ζακοντίνος  *

Ο Δημήτρης Ζακοντίνος είναι Οικονομολόγος – MSc strategic & Defense analyst καθώς και π. Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ

F : τα αδιέξοδα στην οικονομική πολιτική της elit των ΗΠΑ και της Ε.Ε. είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Όπως είναι ορατά και τα αδιέξοδα του Ερντογάν που πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει από την τάφρο που έκτισε μόνος του και τον τραβά στα βάθη της. 

Όπως θα τραβήξει και εκείνους που "έστησαν" χορό επάνω στο οικονομικό πτώμα του Έλληνα με τα ακίνητά του. Χορό που σέρνουν μαζί με κοράκια των funds και των τοκογλύφων τραπεζιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου