Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η τράπεζα για το έγκλημα των 115 εκ. κατά του Ελληνισμού, θα βάλει τον Μαντζουράνη να τους κυνηγήσει ; Το ΕΦΚΑ και το ΤΣΜΕΔΕ, τι θα κάνουν ;

Την 24-1-2019 ΗΤΑΝ να γίνει το Δ.Σ. που θα αποφάσιζε για την τύχη (;;;) όσων (πόσων άραγε ; ) ενεπλάκησαν στις πιστοδοτήσεις (δάνεια - αλληλόχρεοι - εγγυητικές επιστολές - εκδηλώσεις ενδιαφέροντος - εγγυήσεις κλπ) στον Εργολάβο - Κατασκευαστή Καλογρίτσα - Τοξότης ΑΕ, από την τράπεζα Αττικής. 
Το θέμα αυτό, από την συνεδρίαση, παραλείφθηκε κατόπιν αιτήματος των εμπλεκομένων ...

Δάνεια που ενώ το 2014 ανέρχονταν στα 49,1 εκ euro, το 2016 εκτινάχθηκαν στα  108,7 εκ. euro. Τότε, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica bank Αθανάσιος Τσάδαρης (βλέπε βιογραφικό του εδώ) δήλωνε ότι τα δάνεια Καλογρίτσα ήταν ενήμερα και καλυμμένα ! 
Όμως από πρόσφατους έλεγχους αποδείχθηκε ότι, όχι μόνο δεν ήταν καλυμμένα και ενήμερα, αλλά συνέχισαν οι χρηματοδοτήσεις ΚΑΙ στο 2017 αλλά και το 2018 !!!
Και αυτά ενόσω είχε ληφθεί απόφαση από την τράπεζα, το 2016, τα όρια του Καλογρίτσα να ... μαζευτούν.

Σημειώνεται ότι η εκτίναξη των δανείων την περίοδο 2014 - 2016

προήλθε από μεταφορές δανείων του ομίλου Καλογρίτσα ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (που τα ξεφορτώνονταν), στην Τράπεζα Αττικής.

Ενδιάμεσα σ' όλα αυτά που μόνο πρόκληση του Κοινού αισθήματος προκαλούν, υπάρχουν κι άλλες ... λεπτομέρειες όπως :
  • προσημειώσεις σε "ειδική τιμή" (σε παγκόσμια πρωτοτυπία) επί ακινήτων Καλογρίτσα
  • αφαίρεση συγγενούς εταιρείας (εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα) από τον συνολικό πιστωτικό κίνδυνο
  • καθυστέρηση (από 3 έως 11 μέρες) αναγγελίας σφραγισμένων επιταγών στον Τειρεσία
  • μη δέσμευση μετοχών ως ενέχυρο, που εκ ... παραδρομής πέρασαν στην μερίδα του Καλογρίτσα
  • χρηματοδοτήσεις προς τον όμιλο Καλογρίτσα για κάλυψη υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, που ΟΜΩΣ, τα χρήματα ΔΕΝ δίδονταν στο Δημόσιο !!!

  • Για όλα αυτά ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ, ο εσωτερικός έλεγχος επί σειρά ετών δεν είχε δει κάτι, η διεύθυνση κανονιστικού ελέγχου της τράπεζας ήταν ... καλά ευχαριστώ, η ΤτΕ and Stournaras bank απολάμβανε τους αστακούς της. Τα ίδια όμως, η ίδια απραξία και νωχέλεια (;;;)  και στο βασικό Μετοχικό Σχήμα (ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ κλπ) της Attica bank όπου για όλα αυτά ήταν απλώς Σαββάτο ...

Όλα καλά θα έλεγε κανείς, ΑΝ τα χρήματα που έπεφταν επί δεκαετίες στην συγκεκριμένη τράπεζα ΔΕΝ ανήκαν σε Δημόσια Ταμεία.
Αλήθεια, ΑΝ τα χρήματα που επενδύθηκαν (;;;) στην attica ανήκαν προσωποπαγώς σε κάποιον εκ των συνδικαλιστών ή εκ των διοικητών των Δημόσιων Ταμείων, θα τα επένδυε στην τράπεζα Αττικής ;

Αφού μείνει η απορία αν η Τράπεζα Αττικής θα κυνηγήσει με τον άρχοντα και λατρεμένο  δικηγόρο της τον Ιωάννη Μαντζουράνη, τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των ~115 εκ. euro (όπως έκανε στην υπόθεση "συκοφαντικής δυσφήμισης της από τον Γιώργο Θ. Κανελλάκη μέσω ανώνυμου blog !!!"), θυμίζω ότι σαφώς, τέτοιες ατιμίες - ληστείες Δημόσιου χρήματος - απάτες και ολιγωρίες έχουν συμβεί και σε άλλες τράπεζες σε βάρος του Ελληνισμού. 

ΣΕ ΚΑΜΙΑ όμως, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ περίπτωση δεν προηγήθηκε καταγγελία, για ύπαρξη συμμορίας - εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 Π.Κ.), του ίδιου του Προέδρου της Τράπεζας (σ.σ. Παν. Ρουμελιώτης) κατά πρωτοκλασάτων στελεχών της τράπεζας όπου, σύμφωνα μ αυτή, άλλες εντολές έδινε το Δ.Σ. στα στελέχη της, και άλλα έκαναν αυτά ! 
Άλλες βεβαιώσεις έδιναν τα χαμηλότερα προς τα ανώτερα κλιμάκια τους κι άλλα ... ίσχυαν και ... γίνονταν. 

Και αυτό μαζί με όσα ... δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν ... πρόλαβαν επί σειρά ετών να κάνουν για την διαφύλαξη των συμφερόντων των μικρομετόχων, των πελατών, του Δημοσίου και των Δημοσίων Ταμείων, ΑΡΜΟΔΙΑ κατά τον Νόμο ΣΤΕΛΕΧΗ της τράπεζας, όπως η "δ/νση κανονιστικής συμμόρφωσης, η δ/νση πιστοδοτήσεων".

Καταγγελία που κάλλιστα θα αποτελέσει εφαλτήριο για μηνυτήριες αναφορές στους Εισαγγελείς Διαφθοράς έτσι ώστε να αρχίσει το ξήλωμα αυτών που διέλυσαν και ξεπούλησαν τον Ελληνισμό και την Ελληνική Επικράτεια, που δεν είναι άλλες από τις τράπεζες !

Υ.γ. Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Τσάδαρης θα αποχωρήσει παίρνοντας 300.000 € από την Attica bank, την ίδια ώρα που ζητά 500.000 €. 
Ο Τσάδαρης θα αποχωρήσει ΜΑΖΙ με άλλα στελέχη ; Και αν ναι, με ποια ; Αν όχι, ΓΙΑΤΙ ;


Ο Πανταλάκης (που έχει σε βάρος του σωρεία από ποινικές υποθέσεις) θα μείνει στο απυρόβλητο ; Γιατί ; Δεν ήξερε ; Τότε γιατί παίρνει ένα σκασμό χρήματα το μήνα ; Αν ήξερε, ποιος τον καλύπτει εκτός από τον Στουρνάρα ;


Τέλος, ο Τσάδαρης άσχετα αν θα πάρει 300.000 ή 500.000 € γιατί θα τα πάρει ; (αυτός και οι πέριξ του που θα φύγουν). 

Διότι μέχρι και "χθες" ξέσκιζαν τα αποθεματικά της Τράπεζας που τα έπαιρναν από τα Δημόσια Ταμεία ;

Και αν το έκαναν μόνοι τους, τότε να πάνε μέσα, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ! Αν όμως είχαν εντολές πολιτικές, τότε να μιλήσουν και μετά να πάνε μέσα για λιγότερο καιρό ! ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !
Αν πάλι λέει ψέματα ο Ρουμελιώτης και ο Έλεγχος, α) γιατί "φεύγουν" τον Τσάδαρη ; β) γιατί δεν πάει "μέσα" ο Ρουμελιώτης ;

Μηχανικοί το βαστάει η ψυχή σας να ... χάνονται (διασπαθίζονται) εκατοντάδες εκ/ρια euro την ίδια ώρα που για μερικές χιλιάδες εκπλειστηριάζονται Α κατοικίες, αυτοκτονεί κόσμος, μεταναστεύει για να ζήσει ;

Υπόμνημα :






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου