Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Συλλεκτικό. Τότε που η φυλλάδα ΑΥΓΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωναν τα της Attica bank

Το κάτωθι αφορά συλλέκτες και τους Κριτές που δεν ξεχνούν πως ΟΥΔΕΙΣ εκ των διοικητών και των στελεχών της attica bank ΔΕΝ πέρασε από Δίκη ενώ, αποδεδειγμένα γινόταν πάρτι χορηγήσεων προς ημετέρους (κατασκευαστές και κόμματα). 

Το άρθρο του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η  εφημερίδα ΑΥΓΗ, το μόνο που κάνει, 2 χρόνια μετά, είναι να θυμίζει πως, ενώ χιλιάδες κατοικίες και κόσμου έχουν οδηγηθεί στον αφανισμό και στην εξαθλίωση, ΟΥΔΕΙΣ εκ των διοικητών της κάθισε στο σκαμνί. 

Ενδεχομένως να φταίνε κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Ενδεχομένως και όχι (αν το Κράτος των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) δεν στράφηκε κατά των αθυρμάτων. 

Σίγουρα όμως οι ευθύνες του Κράτους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ατελείωτες καθώς ΔΕΝ κυνήγησε ΚΑΝΕΝΑΝ από τους υπευθύνους της απώλειας δεκάδων εκατοντάδων δισ € (~1,6 δισ €) , την ίδια ώρα που κυνηγά σαν το κακό σκυλί κάθε άπορο, αδύναμο και άτυχο συμπολίτη μας, ρίχνοντας (όπως πάντα) τις ευθύνες της επάνω σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ... ξεχνώντας πως ΗΔΗ κυβερνούν 4 έτη !

Το Κράτος των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κυνήγησε ΚΑΝΕΝΑ από τους διοικητές και τα στελέχη της τράπεζας Αττικής, επικαλούμενη -παντελώς ψευδώς- πως την θέλουν ως την "μόνη Ελληνική τράπεζα", κλείνοντας σχεδόν ΟΛΕΣ τις συνεταιριστικές !

Όπως δεν τους κυνήγησε και ΚΑΝΕΙΣ από τους μεγαλομετόχους της Μηχανικούς στο ΤΣΜΕΔΕ, αποδεικνύοντας ότι, ακόμη και επί παντοδυναμίας των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο αφεντικό στην Attica bank ήταν μια δράκα. Αυτή του ΚΚΕ εσ - Συνασπισμού - ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΕΓΑΛΟκατασκευαστών !

Μνήμων



Από Η ΑΥΓΗ 21-9-2016 :


Το τρίγωνο Σαμαράς - Βενιζέλος - Στουρνάρας διοικούσε μέχρι τον Ιούλιο - Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση Ρουμελιώτη - Πανταλάκη * Μεγάλες ευθύνες σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. για τα δάνεια που έδινε όλα τα χρόνια. * Η διοίκηση της Attica Bank ανέφερε ότι τα δάνεια Καλογρίτσα είναι ενήμερα και ότι είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Επετεύχθη τελικά η αλλαγή διοίκησης στην τράπεζα Αττικής, καθώς χθες εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση η νέα διοίκηση των Π. Ρουμελιώτη (πρόεδρος) και Θ. Πανταλάκη (διευθύνων σύμβουλος), ενώ από το Διοικητικό Συμβούλιο αποχωρεί ο Κ. Μακέδος του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς υπήρχε το «κόλλημα» ότι διέθετε τεχνική εταιρεία και δεν ήταν σχετικός με τις τραπεζικές πρακτικές.

Την ίδια ώρα, μαίνεται πόλεμος σε όλα τα επίπεδα σχετικά με τα δάνεια αλλά και τον τρόπο που δίνονταν από την Attica Bank, αλλά και με τα όσα φέρεται να σύνηψε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τις διοικήσεις που πέρασαν από την τράπεζα, οι συγκεκριμένες ήταν διορισμένες από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο επί της ουσίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις, η νέα διοίκηση της τράπεζας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν δάνεια σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μειώσεις μισθών σε στελέχη και εθελουσία

«Η τράπεζα έμπλεξε και άφησε την πόρτα ανοιχτή στον SSM, στην ΤτΕ και την DG Comp» δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης, προσθέτοντας ότι η τράπεζα βρέθηκε στο επίκεντρο των εποπτικών αρχών της Ευρώπης.

Όπως είπε, η διοίκηση θα είναι δυσάρεστη και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών σε στελέχη αλλά και σε εθελουσία έξοδο, διότι ένα από τα ευρήματα του ελέγχου του SSM και της ΤτΕ είναι οι υπέρογκες αμοιβές. «Η τράπεζα θα διοικείται από τη διοίκηση και όχι από συμβούλους, όπως τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλήρης συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση, δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και θα ασκήσουμε τη διοίκηση της τράπεζας σε πλήρη συνεργασία με τις εποπτικές αρχές».
Ο ίδιος, έχοντας διαβάσει το πόρισμα της ΤτΕ, εκτίμησε ότι η τράπεζα δεν θα πληγεί. Όπως είπε, είχε συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί απόλυτα με τις ρυθμιστικές αρχές.

"Καλυμμένα" τα δάνεια Καλογρίτσα λέει η διοίκηση

«Ντόρος» έχει γίνει με τα δάνεια που έδινε η τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μονοπώλησαν τα δάνεια Καλογρίτσα.

Ερωτώμενη για τα δάνεια προς τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, η διοίκηση της τράπεζας απέφυγε να δώσει αριθμούς, επικαλούμενη το τραπεζικό απόρρητο και λέγοντας ότι η πιστωτική γραμμή προς τον κ. Καλογρίτσα είναι αρκετά μεγάλη και είναι κοντά στα όρια εξάντλησής της, προσθέτοντας πως για κάθε δάνειο υπάρχουν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις. Όπως ειπώθηκε, τα δάνεια που είχε ο Καλογρίτσας εξυπηρετούνται, είναι καλυμμένα και «εντός των ορίων».

Αναφερόμενη στα δάνεια και στη συνολική έκθεση (NPE, στις 30/6 ήταν στο 58%) της τράπεζας, η διοίκηση είπε ότι είναι εντός των εγκεκριμένων ορίων που κάθε φορά είχαν τεθεί. Ωστόσο, αυτό που εντόπισαν ο SSM και η ΤτΕ στο κοινό πόρισμά τους ήταν η έλλειψη πολιτικής διαχείρισης των πιστωτικών κινδύνων, με αποτέλεσμα η συνομολόγηση δανείων να είναι σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του αιτούμενου δανειολήπτη με το στέλεχος της τράπεζας.

«Κάποια δάνεια θα έπρεπε να είχαν τιμολογηθεί διαφορετικά, ενώ δεν έχουν όλα τα δάνεια ασφαλή καλύμματα» σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Άνθρωποι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οι διοικητές στην Attica

Και εδώ γεννώνται μεγάλα ερωτηματικά για το πώς και από ποιους δίνονταν τα δάνεια τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και ποιοι διοικούσαν. Ο Γιάννης Γαμβρίλης ήταν πρόεδρος της Attica Bank από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, ήτοι από την εποχή Παπανδρέου μέχρι σήμερα. Και μάλιστα αντικαταστάθηκε από την Άννα Πουσκούρη (σ.σ.: υπήρξε κατά τεκμήριο το «πράσινο φως» Στουρνάρα), η οποία «καθαιρέθηκε» μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» ότι εταιρεία της οποίας ήταν εκπρόσωπος είχε ένα κόκκινο δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε... λησμονήσει.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 και για έναν χρόνο στη διοίκηση ήταν ο Γκίκας Μάναλης. Πρόκειται για εκείνο τον κύριο, στα «χέρια» του οποίου έκλεισε η ΕΡΤ, όντας διευθύνων σύμβουλος. Στη θητεία του στην Attica Bank προσέλαβε στο τμήμα Επικοινωνίας τον δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τη γνωστή υπόθεση εκβιασμών. Επί ημερών Μάναλη, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ο τελευταίος, μετά την αποχώρηση Μάναλη, τον Φεβρουάριο του 2015, ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank και παραιτήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Το συμπέρασμα είναι ότι ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι Σαμαρά και Βενιζέλου έλυναν και έδιναν μέσα στην τράπεζα.


"Βολές" Σπίρτζη σε Στουρνάρα, Βενιζέλο και Βρούτση

"Αν η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδος που την έλεγξε"

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης βγήκε χθες σε ραδιόφωνα και τηλεόραση, αναφέροντας ότι: «Στο διάστημα από το '11 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που έλεγξε την τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος» και πρόσθεσε: «Και εδώ ζούμε μια παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδος που την έλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη γνώμη μου» είπε δείχνοντας προς την πλευρά Στουρνάρα.

Ακόμη, ανέφερε «να δούμε ποιοι ήταν στα Διοικητικά Συμβούλια τότε. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ο κ. Σελλιανάκης, ο οποίος είχε διοριστεί από τον κ. Βρούτση πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου του ΕΤΑΑ, ήταν ο κ. Μάναλης, που ήταν πρόεδρος της ΕΡΤ, την έκλεισε, μετά τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής, είχε επικοινωνιακό σύμβουλο τον κ. Μουσά και στη συνέχεια, όταν έφυγε από την Τράπεζα Αττικής, πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος”. Και συνεχίζει: »Ήταν απ' ό,τι διαβάζω στις επίσημες ανακοινώσεις της τράπεζας ο κ. Νικόλαος Μπακατσέλος. Πριν από τον κ. Μπακατσέλο ήταν ο διευθυντής του γραφείου του κ. Βενιζέλου, υπήρχε από τότε που ήταν υπουργός ο κ. Στουρνάρας, δεν θυμάμαι αν τον είχε προτείνει ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός ή ο κ. Σταϊκούρας ή η κ. Ζευγολή!".

Με τη φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν» απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στις αιχμές που άφησε ο Χρ. Σπίρτζης.

Αιχμές της αντιπροεδρίας για ΤτΕ

Αιχμές προς τον κ. Στουρνάρα άφησαν και κύκλοι της αντιπροεδρίας, που σημείωναν ότι «Η Τράπεζα Αττικής τελούσε και τελεί υπό τον εποπτικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει την αρμοδιότητα να ερευνά και να αξιολογεί τα δεδομένα λειτουργίας της. Η κυβέρνηση ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στο να επιτελέσει η Τράπεζα της Ελλάδος το έργο της και όποτε ρωτήθηκε, συνηγόρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Τράπεζας Αττικής».

Ακόμη, από την αντιπροεδρία αναφέρουν ότι «Η κυβέρνηση ούτε προστατεύει ούτε έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Επιδιώκει τη διαφάνεια και τον έλεγχο παντού, με τη συνδρομή και της Δικαιοσύνης όπου αυτό επιβάλλεται, χωρίς γενικευμένη ποινικοποίηση του τραπεζικού συστήματος», και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής αποτελεί, εδώ και χρόνια, στόχο κατευθυνόμενων αρνητικών δημοσιευμάτων από κέντρα και δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της έναντι ευτελούς τιμήματος».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου