Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η αγορά ξέρει. Τα παλτά, οι τράπεζες ήθελα να πω, είναι ... κρατεές

Πρόλογος - σχόλιο Γ.Θ.Κ. : ποιες άλλες νεκρές επιχειρήσεις όπως οι τράπεζες έχουν μείνει στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης όσο αυτές ; Υπάρχει λόγος που δεν τις "αγγίζει" κανείς ;
Αν δεν ήταν Τράπεζες αλλά άλλης μορφής επιχειρήσεις, θα είχαν κλείσει ή θα είχε μπει Επίτροπος εδώ και χρόνια ή όχι ; 


Τμήμα ανάλυσης του sofokleousin.gr 

"Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκεται και η Attica Bank, η οποία καρκινοβατεί στην προσπάθεια να δημιουργήσει πηγές εσόδων και να ενισχύσει την

κεφαλαιακή της βάση. Ο προβληματισμός για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της τράπεζας αποτυπώνεται στην πορεία της μετοχής της, η οποία το τελευταίο εξάμηνο έχει υποχωρήσει κατά 53% και κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Δεύτερη σε απώλειες η Εθνική, που η μετοχή της χάνει 62,7% στο εξάμηνο, έχοντας υποχωρήσει στα 1,06 ευρώ (από 3,20 προσαρμοσμένη τιμή λόγω reverse split).

Σε λίγο καλύτερη θέση η Alpha και η Eurobank: Οι μετοχές τους καταγράφουν πτώση… μόνο 48%(!) σ’ αυτό το καταστροφικό εξάμηνο για το ελληνικό χρηματιστήριο. Στην αγορά έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτές οι δύο τράπεζες έχουν καλύτερες προοπτικές, λόγω ουσιαστικής απεξάρτησης από Δημόσιο/ΤΧΣ και καλής κεφαλαιακής διάρθρωσης".


Τη χειρότερη επίδοση εμφανίζει η Τρ. Πειραιώς, η οποία έχει χάσει τα ¾ της αξίας της, καθώς στη διάρκεια του εξαμήνου η μετοχή της υποχώρησε κατά 75,6%(!).  Η τράπεζα δεν έχει δικαιώσει ούτε κατ' ελάχιστο  τις προσδοκίες και τις προβλέψεις του μεγαλομετόχου της John Paulson, ο οποίος έχει επενδύσει σ΄αυτήν πάνω από 500 εκατ. ευρώ μέσω ελεγχόμενων χαρτοφυλακίων.

Με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της τράπεζας στο ΧΑ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος χάνει περίπου το 85%(!) των κεφαλαίων που τοποθέτησε στην τελευταία ΑΜΚ της Πειραιώς. Για να πάρει πίσω τα χρήματα που επένδυσε και σε προηγούμενες ΑΜΚ, πρέπει η τιμή της μετοχής να... 17πλασιασθεί - από 0,75 ευρώ την Παρασκευή, να υπερβεί τα 12 ευρώ.



Ολόκληρη η ανάλυση στο www.sofokleousin.gr

Για την μεταφορά

Το Ψαχτήρι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου