Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι καταγγελίες του προέδρου μιας τράπεζας αφορά την Επικράτεια και τον Ελληνισμό και όχι μόνο της τράπεζά του

Το εύκολο θα ήταν να μεταφερθεί η είδηση για την εγκληματική τραπεζική καταρράκωση. Εγκληματική διότι λειτουργεί σε βάρος της ολόκληρης της χώρας και καταρράκωση διότι ένας άνθρωπος διοικεί (;;;) με άτομα που τους καταμαρτυρά σαθρότητα, επικινδυνότητα και εγκληματική αμέλεια.

Όμως, αντ' αυτού του τρόπου, επιλέγεται ο δυσκολότερος. Αυτός της σκέψης και της απονομής Δικαιοσύνης.


Κατόπιν της παγκοσμίως εντυπωσιακής για τα χρονικά κατάστασης όπου, πρόεδρος Τραπεζικής ανώνυμης εταιρείας (Παν. Ρουμελιώτης της τράπεζας Αττικής) στρέφεται κατά 
  • του διευθύνοντος συμβούλου του (Θεόδ. Πανταλάκης) και 
  • του αναπληρωτή αυτού (Αθαν. Τσάδαρης), καταφερόμενος και κατά μελών 
  • της Ανώτατης Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της εταιρείας (Ιωάν. Άννινος, Μιχ. Ανδριώτης, Ι. Τσακιράκης, Κων. Λουκρέζης) όπως και κατά των υπηρεσιών της εταιρείας
  • Διεύθυνση Διαχείρισης Ειδικών Λογαριασμών και 
  • της Υποδιεύθυνσης Πιστοδοτήσεων επιχειρήσεων
  • ενώ βάσει του κανονισμού των εταιρειών εμπλέκονται στην υπόθεση και υπηρεσίες όπως 
  • η Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Νικόλαος Δαυίδ), 
  • Υπηρεσίες Νομικών Υπηρεσιών (Μαρία Βαρελά), 
  • η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου (Σταύρος Αυγέρος) κλπ
 ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που χρήζει της άμεσης εποπτείας του Δικαιοσύνης, διορίζοντας άμεσα (αρχικά) Επίτροπο.

Η εταιρεία που περιγράφεται δια των ανωτέρω είναι η τράπεζα Αττικής όπου, ο πρόεδρός της Παναγιώτης Ρουμελιώτης κατήγγειλε καταστάσεις που, ΑΝ αφορούσαν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι Τραπεζική εταιρεία, τότε ΟΛΟΙ θα είχαν περάσει εντός 24 ωρών τις πόρτες της Εισαγγελίας. Ίσως και των φυλακών.

Αρχικά

Πριν ακόμη από τον διορισμό Επιτρόπου, τι πιο έντιμο από το, οι εμπλεκόμενοι στην βαρύτατη καταγγελία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για σκάνδαλα όπου εμπλέκονται οι, Θεόδωρος Πανταλάκης, Ιωάννης Άννινος, Αθανάσιος Τσάδαρης, Μιχάλης Ανδριώτης, αλλά και εκ της θέσεων τους οι Νικόλαος Δαυίδ, Μαρία Βαρελά κ.ά, καθώς και ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας Αττικής, ΟΛΟΙ οι συνεργαζόμενοι εξωτερικοί συνεργάτες κλπ, ΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (οι ανωτέρω), ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ. 

Σε δεύτερο στάδιο

Θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα ΑΝ ο Ελεγκτής Επιθεωρητής Ιωάννης Βυτινιώτης της υπόθεσης, έκανε μόνος του ή με την βοήθεια και άλλων ελεγκτών, αυτούς τους Ελέγχους που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Θα έπρεπε επίσης ο ίδιος ο Επιθεωρητής να αναφέρει ΑΝ μετά τα ευρήματά του, απευθύνθηκε στην Υπηρεσία του, ζητώντας την επιβεβαίωση των ευρημάτων του και από άλλους Επιθεωρητές, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.
Στο παρόν στάδιο, θα είχε επίσης τεράστιο Δικονομικό ενδιαφέρον η όποια πιθανή απάντηση της Δ/νσης Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας, αλλά και η εμπλοκή στο πρόβλημα "Καλογρίτσας" της προηγούμενης του Ρουμελιώτη διοίκησης. Αυτής των Ιωάννη Γαμβρίλη - Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

Σε τρίτο στάδιο

Θα πρέπει να ελεγχθούν οι της Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Νικόλαος Δαυίδ) ΑΝ έκαναν και ποιες ενέργειες έκαναν ΜΕΤΑ την αποκάλυψη των ευρημάτων του Επιθεωρητή Βυτινώτη, όπως επίσης και ΑΝ προσέφυγαν στην Εισαγγελία για ευρήματα του Επιθεωρητή. 
Να ερωτηθούν και να ελεγχθούν για ΑΝ είχαν και ποία θέση είχαν (και έχουν) για τα Εποπτικά Κεφάλαια της Τράπεζας και για τις πιστοδοτήσεις προς τον Καλογρίτσα - Τοξότη που ξεπερνούσαν την δικαιοδοσία τους. 
Το αυτό ισχύει και για τα όργανα της ΤτΕ καθώς είναι το αρμόδιο εποπτικό Όργανο.
Τονίζεται ότι η εν λόγω θεσμική θέση (Κανονιστική Συμμόρφωση) ελέγχει και ελέγχεται για την Διαύγεια και την Νομιμότητα των πράξεων μιας Εταιρείας.

Σε τέταρτο στάδιο

Θα πρέπει άμεσα να κληθούν για κατάθεση οι εκπρόσωποι των μετόχων της Τράπεζας ΤΜΕΔΕ - ΕΥΔΑΠ - ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ - ΕΦΚΑ κλπ, οι κορυφαίοι ιεραρχικά συνδικαλιστές αυτών αλλά ΚΑΙ ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα και να λογοδοτήσουν για το ΑΝ γνώριζαν πως "κάτι δεν πάει καλώς" στα ενδότερα της Τράπεζας Αττικής και αν όχι, γιατί.

 Όπως θα πρέπει να απαντήσουν ΠΟΙΕΣ είναι (αν υπάρχουν) οι αναλυτές - επιτροπές των ανωτέρω Δημόσιων Οργανισμών & Ταμείων που ελέγχουν - παρακολουθούν τα της επένδυσής των, αφού μετέχουν έχουν βάλει στα εταιρικά κεφάλαια της Τράπεζας Αττικής πάνω από 1,5 δισ μέσα σε ελάχιστα έτη.

Σε πέμπτο στάδιο

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει ΑΜΕΣΑ, με ειδικευμένη προσωπικό (ακόμη και με εξωτερικούς Ειδικούς Πραγματογνώμονες) να οδηγήσει την υπόθεση στο Ακροατήριο, έτσι ώστε να  μην υπάρχει η παραμικρή έστω και αποχρώσα ένδειξη συγκάλυψης ενός Τραπεζικού Σκανδάλου που αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου για το "περιβάλλον" των Τραπεζών στην Ελλάδα.

Σε έκτο στάδιο 

Θα πρέπει επιτέλους να ελεγχθεί η Επιτροπή Κεφαλαιγοράς για το ΑΝ γνώριζε και αν όχι, γιατί ; τα της Τράπεζας. Και αν τα γνώριζε, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ την διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Αττικής στο Χρηματιστήριο, αντί να προστατεύει το επενδυτικό κοινό.

Σε έβδομο στάδιο

Θα πρέπει ο καταγγέλλων τα απίστευτα σκάνδαλα πρόεδρος της attica bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης,  να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που όσα διέρρευσε προς τον Τύπο είναι ψευδή και αφορούν τμήμα της καταγγελίας του προς τον διοικητής της ΤτΕ, Ιωάννη Στουρνάρα.
Όπως επίσης θα πρέπει να λογοδοτήσουν και όλα εκείνα τα ΜΜΕ που διαρρέουν πως θα "ξηλωθεί ο Ρουμελιώτης και θα αντικατασταθεί από την παλαιότερα υφισταμένη στην ΑΤΕ του Πανταλάκη, και πασιδήλως αποτυχημένο τραπεζικό στέλεχος, την Κερασίνα Ραφτοπούλου.

Σε όγδοο στάδιο

Στην περίπτωση που ευσταθούν οι καταγγελίες και τα ευρήματα των Ρουμελιτη - Βυτινιώτη, θα πρέπει ο Ιωάννης Στουρνάρας, ως διοικητής της ΤτΕ, να κατηγορηθεί και να Δικαστεί ΑΜΕΣΑ για υπόθαλψη εγκλήματος καθόσον, ναι μεν καλύπτεται από ασυλία, είναι όμως πολίτης αυτής της Χώρας και διέπεται και ελέγχεται η οντότητα του από τους Νόμους της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων

Οτιδήποτε λιγότερο εκ των ανωτέρω θα συνιστά έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού από μια μερίδα Τραπεζιτών σε βάρος της Δημόσιας Περιουσίας, του Κοινού Καλού, της Επικράτειας και του Λαού, με τους συνεργούς τους. Σε κάθε βαθμίδα της Δημόσιας Διοίκησης και Εξουσίας.

Όπως βεβαίως τίθεται και το θέμα ΑΝ και ΤΙ γνωρίζει το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο, η ΟΤΟΕ, για τα τεκταινόμενα και αν όχι γιατί, όταν στην δικαιοδοσίας της ΟΤΟΕ υπάγεται και η εξασφάλιση των εργαζομένων στην τράπεζα. 
Εξασφάλιση που ίσως τίθεται εν αμφιβόλω μετά τις αποκαλύψεις για τα
εγκλήματα στην εν λόγω τράπεζα. 

(* αφορά τον Ελληνισμό καθώς, το πρόβλημα της Ελλάδος και η εμπλοκή Της σε Μνημόνια, ... Πρέσπες, χαράτσια, πλειστηριασμούς κλπ) προήλθε από τα 260 δισ € που αφαίμαξαν ήδη -και προαναγγέλλουν και νέα άντληση-  οι Τράπεζες). 
Μπορεί δε η καταγγελία Ρουμελιώτη να αποτελέσει εφαλτήριο Δίκης του Στουρνάρα όπου θα αποδειχθεί ο βρώμικος ρόλος της ΤτΕ στα πάντα που διαλύουν την χώρα μας, τα Δημόσια Ταμεία της και τον Κοινωνικό Ιστό Της).

Σημ. Την ώρα που καλείτο με απίστευτες μεθοδεύσεις το Δημόσιο Ταμείο ΤΑΠΙΛ-ΑΤ να εισφέρει στην τότε ΑΜΚ της Attica bank με 5-5,5 εκ/ρια €, (κίνηση που ανακόπηκε από τους Συνταξιούχους του Ταμείου) αυτό το ποσό (τα έτη 2016, 2017 ΚΑΙ 2018) δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ... μια χορήγηση σε έναν ημέτερο. Στον Καλογρίτσα !



Θυμέλη μαζί με τον Γιώργο Θ. Κανελλάκη


Υπόμνημα και πηγές :







Τελικά, το blog μας είχε δίκιο όταν από το 2017 λέγαμε ότι, ο Καλογρίτσας, όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με την διοίκηση Πανταλάκη στην Attica bank αλλά αντιθέτως "έγινε ξανά" καλός πελάτης της Attica bank ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου