Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Προσωπικά δεδομένα. Η αγαπημένη δικαιολογία των τραπεζών. Αποζημίωση σε κάτοχο πιστωτικής κάρτας.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 5.869,40 ευρώ σε πελάτη τράπεζας-κάτοχο πιστωτικής κάρτας για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (N. 2472/1997).


Η υπόθεση αφορά σε πελάτη τράπεζας, ο οποίος σύναψε σύμβαση χορήγησης πιστωτικής κάρτας, κατά την οποία η εναγομένη τράπεζα συνέλεξε προσωπικά

του δεδομένα, τα οποία ήταν απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης.


Στη συνέχεια, η εναγομένη τράπεζα διαβίβασε σε εισπρακτική εταιρεία (ενημέρωσης οφειλετών) τα προσωπικά δεδομένα του, μαζί με το δυσμενές οικονομικό δεδομένο της οφειλής του από την ως άνω πιστωτική κάρτα, χωρίς προηγουμένως να τον έχει ενημερώσει για τη διαβίβαση αυτή.

Η Πηγή, η συνέχεια και η  απόφαση βρίσκονται στο lawspot.gr μέσω του Δικηγόρου Δημήτριου Αλβανού

1 σχόλιο:

  1. Εχω ενα τεράστιο πρόβλημα με την εταιρεία κρατησεων ξενοδοχείων μπουκινγκ. Παραβίασαν τα προσωπικά μου δεδομένα, δινοντας τον αριθμπο της κάρτας μου σε ενα ξενοδοχειο χωρίς να συντρέχουν οι όροι, και τους ενθαρρύνανε να τη χρεώσουν, πάλι χωρίς να συντρέχουν οι όροι και επίσης, κόντρα στην ελληνική νομοθεσία. Ο εισαγγελέας κάνει τα στραβά μάτια. Πώς να κάνω την υπόθεση να βγει από το αρχείο. Εδώ έχουμε τεράστια υπεξαίρεση και συνέργεια σε αυτή. Επίσης παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία ξεδιάντροπα χρεώνοντας κάρτες όταν ο κάτοχος δεν ακυρώνει τη κράτησή του εγκαίρως, ενώ η νομοθεσία το απαγορεύει αυτό! Και πάλι ο εισαγγελέας κωφεύει. Τι να κάνω; Θα μας φάει η δουλοπρέπεια και η παρασιτική οικονομία του αλήτικου «τουρισμού». Όλα τα ξεπουλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή