Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τι εστί fund ; Είναι αληθινές οι πωλήσεις δανείων από τις Τράπεζες ; ΜΟΝΟ ΕΔΩ !

Το πρώτο τμήμα του παρόντος περιλαμβάνει ΤΟ ΘΕΜΑ ενώ στο δεύτερο τμήμα περιλαμβάνονται εξηγήσεις και επεξηγήσεις που δημιουργούν εύλογες απορίες ή Αποφάσεις !

ΤΜΗΜΑ Α' 

 Η Τράπεζα Αττικής, ενώ πούλησε την πιστοδότηση (Visa καρτα εν τω προκειμένω) στο fund "Artemis securitisation" ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ στην επίμαχη περίοδο να έχει στη διάθεσή της την προ ετών αίτηση χορήγησης Visa !




Είχε παραδώσει την Σύμβαση η Τράπεζα στο Fund ; Και αν την είχε παραδώσει, τότε, το fund την επέστρεψε στην Τράπεζα όπου σύμφωνα με

το ανωτέρω Κρατικό έγγραφο "τηρείται" στην τράπεζα 1-2 χρόνια μετά την ... μεταβίβαση των δανείων ;
 









ΤΜΗΜΑ Β'

Ήταν 21-11-2017 με το :
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Κορόιδο Ρωμιέ, πλήρωνε Τραπεζίτες και διοικητικά συμβούλια 
και της 16-4-2019 το Σιγά το νέο. Οι τράπεζες και funds είναι το ίδιο και το αυτό που σας λέγαμε πως ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΤΑ FUNDS σε πλείστες των περιπτώσεων ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ! εκφράζοντας απορίες για το ΓΕΜΗ ( : Γενικό Εμπορικό Μητρώο) της "Θεά Άρτεμις". 

Σήμερα όμως  σας έχουμε ένα ατράνταχτο ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο που αποδεικνύει πλήρως την απάτη (σ.σ. "δημιουργική λογιστική", σύμφωνα με τον Σημίτη) των (δήθεν) μεταβιβάσεων - πωλήσεων των δανείων και των εν γένει οφειλών, σε funds.

Απλά μαθήματα Τραπεζικών οικονομικών :
  1. Οι μεγάλες επιχειρήσεις τηρούν βιβλία με Ισολογισμούς όπου υπάρχει το Ενεργητικό, το Παθητικό και τα Ίδια Κεφάλαια.
    Ένας ισολογισμός πρέπει να είναι πάντοτε ισοσκελισμένος ως εξής : Ενεργητικό = Παθητικό + Ίδια Κεφάλαια.
  2. Στο Ενεργητικό καταχωρούνται τα εισπρακτέα της επιχείρησης (τα δάνεια και οι πιστοδοτήσεις, μιλώντας για Τράπεζες κ.ά.)
    Στο Παθητικό αντιστοίχως καταχωρούνται τα πληρωτέα (οι καταθέσεις μιας Τράπεζας, οι οφειλές σε τρίτους κλπ).
  3. Τα ίδια Κεφάλαια απαρτίζονται από το Μετοχικό Κεφάλαιο, τα αποτελέσματα εις νέον (κέρδη - ζημίες προηγούμενων χρήσεων κλπ).
  4. Όταν μια Τράπεζα πωλεί ένα της περιουσιακό στοιχείο (φερ'  ειπείν τα δάνεια της, σε ένα fund) τότε, διαγράφει από τα Εισπρακτέα του Παθητικού τα εν λόγω Δάνεια και εγγράφει στα Ίδια Κεφάλαια το εισπραχθέν από το fund ποσό.
  5. Αν ένα πουλημένο δάνειο ήταν ποσού 100 € και πωληθεί στα 3€ - 4€, τότε η διαφορά των 96€ - 97€ καταγράφεται στον Ισολογισμό της στους λογαριασμούς : Αποσβέσεις (μέχρι ένα ποσό) και Ζημίες τα υπόλοιπα. 
  6. Οτιδήποτε άλλο είναι ... δημιουργική λογιστική (βλ. μαϊμουδιά).
  7. Όταν μια Τράπεζα πωλεί ένα της Δάνειο ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ στον αγοραστή - fund και εκείνη, η Τράπεζα, ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ κάθε Νομική της σχέση με τον πιστούχο - δανειολήπτη.
    Μεταβιβάζει δε στον αγοραστή fund και τον φυσικό φάκελο (συμβάσεις, πρόσθετες πράξεις, σύμφωνα λογαριασμού, τυπωμένα extre - [κινήσεις λογαριασμού], κλπ), έτσι ώστε ο αγοραστής να έχει πλήρη γνώση του πελάτη "του". Με άλλα λόγια, δεν νοείται μια τράπεζα να πουλήσει μεν ένα της δάνειο, την ίδια ώρα που κρατάει στα χέρια της τις συμβάσεις και τα extre !
Σημεία αιχμής :
  1. Είναι γνωστό τοις πάσι στο ελλαδιστάν πως, αν ένας πιστούχος - δανειολήπτης ζητήσει extre από ένα fund, εκείνο θα τον παραπέμψει στην Τράπεζα !! Γιατί άραγε ;
  2. Για ποιο λόγο όταν ζητούνται στοιχεία - αντίγραφα σύμβασης από το fund, εκείνο παραπέμπει τον δανειολήπτη στην Τράπεζα ΑΦΟΥ ΕΚΕΙΝΟ (το fund) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ; Να τις ΚΑΤΕΧΕΙ ;
  3. Όταν οι τράπεζες, η Attica bank εν τω προκειμένω ... πούλησε δάνεια στην Artemis securisation του Λουξεμβούργου, σύνταξε πρωτόκωλο παράδοσης ; (με το τι παρέδωσε) στο fund ; (συμβάσεις, extre, υποδείγματα υπογραφών κλπ)
  4. Για ποιο λόγο το Δημόσιο Όργανο διαπίστωσε πως : "η επίδικη αίτηση όπως προαναφέρθηκε, εξετάστηκε στο κατάστημα .... της τράπεζας Αττικής ΑΕ, όπου τηρείται" ;
    Κι αν τηρείται στην Attica bank, τότε, τι στην ευχή έχει η Artemis securisation στο Λουξεμβούργο αφού -ως γνωστόν- ΔΑΝΕΙΟ σημαίνει ΣΥΜΒΑΣΗ ;;; !!!
  5. Με το ΓΕΜΗ της εν Αθήναις εισπρακτικής Άρτεμις, είναι όλα καλά ; Υπάρχει μήπως κάποιο θέμα ;

Οι πιθανές απαντήσεις του fund Artemis securitisation καθώς και της τράπεζας Αττικής θα ήταν πως δυνάμει του Άρθρου 10 του ... Νόμου 3156/2003 ΦΕΚ 157/Α/25-6-2003 (βλέπε εδώ), παρ. 7 είναι πως : "Αν η εταιρεία ειδικού σκοπού δεν εδρεύει στην Ελλάδα (σ.σ. η Artemis securisation εδρεύει στο Λουξεμβούργο, δηλαδή στη μήτρα της Ευρωπαϊκής τοκογλυφίας και οικονομικής ανομίας) και οι μεταβιβαζόμενες απαιτήσεις είναι απαιτήσεις κατά καταναλωτών πληρωτέες στην Ελλάδα, τα πρόσωπα στα οποία ανατίθεται η διαχείριση πρέπει να έχουν εγκατάσταση στην Ελλάδα".
Για το αναφερόμενο θέμα του ΓΕΜΗ, θα επανέλθουμε, αν δεν προλάβει [σ.σ. σιγά μην ασχοληθεί ...] η ΤτΕ ...

Αν κάποιος έχει απορία για το ποιοι συνέταξαν και όρισαν ως ... Νόμο ένα έκτρωμα που το μόνο του στοιχείο είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ κάλυψη των Τραπεζών και των Τραπεζιτών,  ας ρίξει μια ματιά στην πλαϊνή φωτογραφία του ΦΕΚ και θα έχει τις απαντήσεις του ...

Αξίζει πάντως να παρατηρηθούν οι οι ... υπουργοί Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλος, μαζί με τους Σκανδαλίδη, Χριστοδουλάκη κλπ καθώς, το σύμφωνο ok τους δίνει μια άλλη "νότα" στον Ιστορικό του μέλλοντος

Αλήθεια, σε ποιον έχει αναθέσει η Λουξεμβουργιανή εταιρεία Artemis τη διαχείριση των ... πουλημένων δανείων της attica bank ;  

Στην εισπρακτική εταιρεία : Θεά Άρτεμις, που εδρεύει στην οδό Μαυρομιχάλη 8, στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή στο κτίριο που ανήκει στο σύνολο του στον όμιλο της Attica bank και στεγάζει διοικητικές της υπηρεσίες ... κι ένα κοράκι (εισπρακτική) ...




Μα, ακόμη κι αν η εισπρακτική της  Αθήνας νοικιάζει χώρο από την Attica bank, τότε γιατί τα μέλη Δ.Σ. της εισπρακτικής Θεά Άρτεμις είναι υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Αττικής ; (βλέπε Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Κορόιδο Ρωμιέ, πλήρωνε Τραπεζίτες και διοικητικά συμβούλια


Ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης και η παρέα του σας εύχονται ένα θεσπέσιο ταξίδι (το καλοκαίρι). 

Υστερόγραφη απορία. Οι Τραπεζίτες μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας Αττικής, τι γνωρίζουν για την "επένδυσή" τους ; ( : όπως την χαρακτηρίζουν σωρεία συνδικαλιστών και παρτάκιδες του Δημόσιου Ταμείου των Μηχανικών - ΤΣΜΕΔΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου