Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μια ακόμη απόφαση που κόβει τα (πήλινα) πόδια των Τραπεζών *

Τον Φλεβάρη που μας πέρασε τονίσθηκε από αυτό τον χώρο πως πρέπει "οι δικηγόροι να επαληθεύουν τα extre των τραπεζών". καθόσον ... κάποιες φορές, η "τακτική" των Τραπεζιτών και των Τραπεζών τους, διαφέρουν ελάχιστα απ' εκείνες των απατεώνων του κοινού Ποινικού Δικαίου ...

Σε επίρρωση αυτών των απατών των τραπεζών και των κορακιών ( : funds) έρχεται ο Δικηγόρος παρ'  Αρείω Πάγω Δημήτρης Αλβανός που με Απόφαση ( : 6512/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης) κέρδισε στα Δικαστήρια : τον επαναϋπολογισμό των χρεών του δανειολήπτη (πιστούχου) καθώς η Τράπεζα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εκτόκιζε το δάνειο υπολογίζοντας

το έτος με 360 ημέρες αντί του ορθού 365 ημέρες. **

Αν κάποιος πει "σιγά την διαφορά" τότε θα του ανταπαντήσουμε πως δεν είναι (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!)  μόνο οι 5 μέρες που κάνουν σημαντική την διαφορά αλλά και οι λοιπές πρόσθετες ... επιβαρύνσεις των δανείων που αλλάζουν προς όφελος του δανειολήπτη αφού, θα στηρίζονται σε μικρότερες οφειλές πλέον, υπολογίζοντας το έτος με 365 μέρες (βλέπε ... κεφαλαιοποίηση τόκων, δικαστικά έξοδα κλπ).

Αναλυτικότερα γι αυτήν την απόφαση εδώ.


* Οι Τράπεζες, οι θεωρούμενες από πολλούς γίγαντες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από κτίσματα χτισμένα επάνω σε άμμο (ανομίας, ατασθαλίας και αυθαιρεσίας).
** Για την Ιστορία (και για τον Δικαστή που θα τολμήσει) μέχρι τώρα οι τράπεζες υπολόγιζαν τους τόκους που έδιναν στις καταθέσεις με βάση τις 365 ημέρες (για να είναι λιγότεροι) και των δανείων με βάση τις 360 ημέρες (για να είναι μεγαλύτερο το ποσό των τόκων αυτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου