Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ. Αποζημίωση θα πληρώνει η κάθε τράπεζα στον κάθε Πολίτη που δόθηκαν τα στοιχεία του σε εισπρακτικές, χωρίς την συγκατάθεση του

Με βάση τις αποφάσεις : 

α) ΜΠΑθ 1319/2019 της 31/1/2019 και 
β) ΜΠρΑθ 5825/2019, Τμήμα Εφέσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 15/5/2019 
και δυνάμει του Νόμου 2472/1997 άρθρο 11 παρ 3 και 
το άρθρο 932 του ΑΚ, επιβλήθηκαν αποζημιώσεις εκ ποσού 5.869,40 € στην κάθε περίπτωση διότι, ενώ δεν προβλεπόταν στην σύμβαση πιστοδοτήσεων (στεγαστικού, καταναλωτικού δάνειο - πιστωτικής κάρτας) που είχε υπογράψει με την Τράπεζα ο Πολίτης, εκείνη, η Τράπεζα μεταβίβασε τα στοιχεία του δανειολήπτη σε εισπρακτική (κοράκι) εταιρεία.
 
Σύμφωνα με τα σκεπτικά των αποφάσεων, η μεταβίβαση των προσωπικών δεδομένων

των Πολιτών σε κοράκια είχε ως αποτέλεσμα οι εισπρακτικές να προκαλούν "ηθική βλάβη στον Πολίτη, όπως και αιφνιδιασμό, η ψυχική αναστάτωση, θυμό και η αγανάκτηση".


Ψάξτε και βρείτε τις συμβάσεις σας και κοιτάξτε ΑΝ υπάρχει παράμετρος δυνάμει της οποίας η ... τράπεζα μπορεί να μεταβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα. 
Αν όχι, τότε κάντε ότι λέει η φωτογραφία ...


Upd. όταν σας έλεγα ΝΑ ΜΗΝ υπογράφετε ... διακανονισμούς και πρόσθετες πράξεις, ειδικά όσοι έχετε παλαιές συμβάσεις, "κάποιοι" μου λέγατε σού-ξου-μου-ξου, χωρίς να σκέπτεστε ότι με το που τις υπογράφατε, εξουσιοδοτούσατε την ... Τράπεζα να σας διαλύσει, δίνοντας τα στοιχεία σας σε κωλοπαίδια  εισπρακτικών γερμανοτσολιάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου