Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Η αποκαθήλωση της δολοπλόκου ατομίστριας Αυγής

Οι ρόλοι είναι απλοί και καθημερινοί. 

Η "γατούλα" Αυγή που λειτουργεί και κάνει την παρουσία της έντονη, εκ φύσεως ναζιάρικα, παιχνιδιάρικα, δήθεν ομαδικά για το κοινό καλό (της) αλλά πάντοτε ωφελιμιστικά και απέναντί της τα δύο "σκυλάκια", τον Έκτορα και την Κανέλλα, που είναι πλάσματα εκ φύσεως έξυπνα, παρατηρητικά, υπομονετικά και κυρίως που λειτουργούν ως ομάδα, ακόμη κι όταν δε το θέλουν αλλά το θέλει η ομήγυρης τους.

Εν ολίγοις, η Αυγή ξέρει τους τρόπους να γίνεται αρεστή ενώ ο Έκτορας και η Κανέλλα είναι αρεστοί.

Οι δράσεις και των 3 ανωτέρω είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Η Αυγή φερ'  ειπείν, για να πετύχει αυτό που θέλει, χρησιμοποιεί ΚΑΘΕ τρόπο για να μάθει, να αντλήσει πληροφορίες
και φαγητό, να κάνει την παρουσία της αισθητή, μιας και εκ φύσεως είναι πλάσμα πονηρό, ενώ δεν παύει να κρύβεται (αλλά μόνο από τους χαχόλους) κάτω από καρέκλες και δίπλα σε σκιές, μόνο και μόνο για να έχει ότι θέλει όταν το θέλει.

Αν μπορούσε θα είχε και προφίλ στα ΜΜΔ αρκεί να πετύχει το "σκοπό της", όμως κάθε δημόσια εμφάνιση της κρύβει και μια -εκ των πραγμάτων- αποτυχία στην "ομάδα" των 2-3 γάτων της (άσχετα αν θέλει να την παρουσιάσει ως μεγαλύτερη) αφού η ομάδα των πιστών και κυρίως ομαδικά λειτουργόντων Έκτορα και της Κανέλλας, βλέπει. Ακούει. Παρατηρεί τον αλήτικο χαρακτήρα της και όταν πρέπει, δρα.

Θα μου πει κάποιος τώρα, "δεν είναι κατ'  ανάγκη κακό να κινείται κάποιος οργανισμός με αυτοσκοπό την ωφέλεια του εαυτού του" όμως θα διαφωνήσω ριζικά μιας και κατά την γνώμη πολλών, ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα ...

Αντιθέτως, η "παρέα", οι πιστοί στον σκοπό της ζωής τους Έκτορας και Κανέλλα, στέκουν και ήρεμα, αξιοπρεπώς και κυρίως συντεταγμένα  και παρατηρούν τα πάντα μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας, χωρίς να κλέβουν, χωρίς να παρουσιάζουν κάτι περισσότερο απ' ότι είναι και περιμένουν να παρθούν συνολικές αποφάσεις. Βλέπεις ; Το αίσθημα της αγέλης, όταν υπάρχει σκοπός, είναι ισχυρό, μόνο σε ισχυρούς οργανισμούς. 

Αν εκλαϊκεύσω όλο αυτό το σκεπτικό, αν μεταφέρω στην ανθρώπινη υπόσταση τα των 3 πλασμάτων, θα παρομοίαζα την Αυγή σαν άνθρωπο που ξεκίνησε από την άκρα αριστερά, έχει όμως "πλάτες" στο μιντιακό σύστημα του Κοντομηνά και μέσα σε όλη του την αναξιοπρέπεια, παίρνει που και που και το μέρος του Στέφανου Χίου, ενώ έχει ήδη επαφές με στελέχη της Χ.Α.
Αυτά σε αντιδιαστολή με τους "άλλους", τον Έκτορα και την Κανέλλα που παραμένουν πιστοί στις αρχές και στις αξίες που έχει το σύνολο κι όχι ο εαυτός τους αλλά η ομάδα !

Κουλουβάχατα ε ; 
Ε, ... ναι ...

Καθημερινοί χαρακτήρες θα μου πεις. Ο Θεόφραστος έχει γράψει ολόκληρο έργο , προ 2.400 ετών για τους Χαρακτήρες ατόμων, με το έργο του "Θεοφράστου Χαρακτήρες". Ναι. Εντάξει. Όμως υπάρχει και το θέμα της Ηθικής που οι ανήθικοι και όσοι έχουν τόση απ' Αυτή όση πατάει η γάτα (η Αυγή), όπως λέει ο Λαός μας, το θέμα ξεκινά από την ώρα "οι γάτες" δεν κάνουν μια λάθος κίνηση αλλά αντιθέτως εφαρμόζουν καθαρά προς όφελός τους, ένα σχεδιάκι. Σε βάρος των "σκύλων". 

Εκεί η συνέχεια είναι γνωστή. Η γάτα τρέχει να κρυφτεί ή άντε και στη χειρότερη επικαλείται το αγωνιστικό (για την πάρτι της) παρελθόν που απέχει παρασάγγης από το ατόφιο και είναι απλώς άλλη μια κάλπικη υπόσταση που κάνει τα πάντα αρκεί να έχει υπόσταση.  Πότε τρέχοντας πίσω από προβεβλημένους γάτους και πότε πίσω από άχρηστους.
Και αν δει και τα ζόρια, τότε σπεύδει να ρωτήσει με δήθεν απολογητικό ύφος κα ναζιάρικο βλέμμα, "έκανα μαλακία ; βιάστηκα ;"

Μη πιστεύοντας σε ... λάθη, αν το έπαιζα αριστεράντζα θα έλεγα "ραντεβού στα γουναράδικα" όμως δεν μου βγαίνει αυτή η έκφραση και θα πω "θα σου απαντήσει ο κόσμος, άλλη μια φορά Αυγή και θα μείνεις νηστική" και τότε θα καταλάβεις τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν  "You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. 
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time".



Με μεγάλη αγάπη και σεβασμό σε όλα τα ζώα,
Γιώργος Θ. Κανελλάκης 


Το ανωτέρω αποτελεί συνέχεια του κειμένου συναγωνιστών μου με τον τίτλο : Δεν μας αρέσουν τα λάθη. Ούτε όσοι -στο δια ταύτα- ... βιάζονται και θα έχει συνέχεια καθώς το οφείλουμε στην Κοινωνία και επίσης διότι τα ψέματα τέλος ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου